Mediteranska kašica od blitve i krumpira

Mediteranska kašica od blitve i krumpira

Foto: Shutterstock

BLITVA je poznata po svojim blagodatima za zdravlje. Ona oslobađa od slobodnih radikala, ima protuupalno djelovanje, ublažava grčeve, a poznata je po vitaminu K koji sprječava djelovanje stanica koje razaraju kosti.

Blitva bi trebala biti izrazito zelene boje prije konzumiranja, listovi ne bi smjeli biti oštećeni ili uvenuli. Svakako izbjegavajte blitvu koja je tretirana pesticidima jer je vrlo teško ukloniti ih prije konzumiranja.

Sastojci:

4 lista blitve

1 krumpir

1 žlica maslinovog ulja

Priprema:

Krumpir ogulite, izrežite i kuhajte dvadesetak minuta.

Za to vrijeme operite blitvu, blanširajte ju minutu te potom procijedite i ponovno stavite kuhati.

Kuhajte desetak minuta.

Tada procijedite krumpir i blitvu, zajedno izmiksajte i dodajte žlicu maslinovog ulja.

Ako je kašica pregusta, dodajte malo vode u kojoj se kuhao krumpir.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara