Šibenčani ugošćuju djecu iz Gunje na Međunarodnom dječjem fesitvalu

Šibenčani ugošćuju djecu iz Gunje na Međunarodnom dječjem fesitvalu

Foto: Facebook (Međunarodni dječji festival)

U TIJEKU su pripreme organizacije dolaska u Šibenik djece s najugroženijih područja Republike Hrvatske staradalih u poplavama u našoj Slavoniji. Djeca iz Osnovne škole Antuna i Stjepana Radića iz Gunje bit će šest dana dragi gosti na 54. Međunarodnom dječjem festivalu, kako bi ih Šibenčani kroz igru, veselje, razbribrigu i sudjelovanje u kreativnim radionicama barem nakratko odmakli od surove stvarnosti u poplavljenoj Slavoniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je u pitanju veliki broj djece osnovnoškolskog uzrasta, uskoro će biti upućen javni poziv šibenskoj djeci i roditeljima da svi koji mogu i žele pokažu solidarnost i ugoste u svojim domovima male prijatelje iz Gunje.

Zbog još uvijek iznimno teškog stanja na tom području više informacija o samoj akciji uslijedi će za nekoliko dana, kako bi Međunarodni dječji festival i Grad Šibenik, u suradnji s ljudima na području Gunje, što bolje pripremili sve potrebno za jednu takvu akciju, priopćeno je iz organizacije festivala. Festival ove godine traje od 21. lipnja do 5. srpnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara