Što raditi tijekom ljeta? Devet uzbudljivih aktivnosti za cijelu obitelj

Što raditi tijekom ljeta? Devet uzbudljivih aktivnosti za cijelu obitelj

Foto: Shutterstock

ŠKOLSKA godina je završila, vaš godišnji odmor je započeo. Čak i ako ne možete otputovati na ljetovanje, to ne znači da vaša obitelj mora biti zakinuta za dobar ljetni provod. Donosimo vam nekoliko ideja za ljetne aktivnosti u kojima uživati i mali i veliki članovi vaše obitelji.

POVEZIVANJE S PRIRODOM

1. Plivanje. Ako imate prilike, okupajte se s mališanima u moru. Ako ne, posjetite barem najbliži bazen i uživajte u vodenim radostima.

2. Kampiranje.
Spakirajte sve potrebno i idite kampirati. Ako ne možete otputovati, razapnite šator u dvorištu i uživajte u noći na otvorenom.

3. Posadite biljku. Hrana je mnogo finija ako je iz domaćeg uzgoja, a mališani promatrajući proces razvoja biljke mogu mnogo toga naučiti.

4. Idite planinariti. Navucite gojzerice cijeloj obitelji i krenite na obližnju goru. Ne trebate ići daleko i imate skupu opremu ako idete provjerenim putovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Odlazak u ribolov. Rano ustanite i odite u ribolov na obližnji molić, ribnjak, jezero ili rijeku. Bez obzira na ulov, provod će biti odličan, a od boravka u prirodi svi će profitirati.

6. Piknik. Piknik možete organizirati s prijateljima i njihovom djecom. Dogovorite se što će tko pripremiti, pronađite lijepo mjesto u prirodi, ponesite društvene igre, lopte, pribor za badminton i slično i uživajte u danu na otvorenom.

POSJETITI OBLIŽNJE DESTINACIJE

7. Zoološki i botanički vrt.
Djeca vole životinje i biljke i po definiciji su vrlo znatiželjna pa će ih ovakvi sadržaji vrlo zanimati. Pripremite ih razgovorom prije odlaska, a poslije razgovarajte o onome što im je bilo najzanimljivije.

8. Sportsko natjecanje.
Naravno, ovdje mislimo na u utakmice i natjecanja koji su sigurni za djecu. Možete ih odvesti i na juniorsko prvenstvo u nekom sportu, kako bi im djeca koja se natječu približila sportski duh i pomogla da se i sami zaljube u neku aktivnost.

9. Seosko gospodarstvo. Svejedno je radi li se o bakinom seoskom dvorištu ili o seoskom gospodarstvu koje proizvodi domaće proizvode i nudi boravak na selu uz finu domaću hranu. Boravak u prirodi, upoznavanje domaćih životinja, fina hrana, svjež zrak i mir godit će i malima i velikima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara