U 26 mjeseci rodila je šestero djece i postala jedna od vrlo rijetkih žena koja to može

U 26 mjeseci rodila je šestero djece i postala jedna od vrlo rijetkih žena koja to može

Screenshoot: Fox News

AKO slučajno računate kako je to moguće, da vas odmah prosvijetlimo - jednu je ženu snašlo nešto što se užasno rijetko događa - rodila je tri puta i svaki put po par blizanaca. U samo 26 mjeseci rodila je šestoro djece, ali je nažalost samo petoro živo, s obzirom da je jedan od najstarijih blizanaca nažalost umro nedugo nakon poroda i to kao, pogađate - nedonošče.
Riječ je o vrlo rijetkom, ali ne i nemogućem slučaju, a glava je akterica Amerikanka iz Kansasa, Danesha Couch koja je nedugo došla iz bolnice s trećim parom blizanaca. Odnosno, riječ o curama - Dalanei i Darla koje su u njihovom toplom domu dočekale jednogodišnje Delilah i Davina te najstariji brat Danariusu, blizanac koji je bez svog para - brata Desmonda ostao nažalost prije nego ga je uopće upoznao.

No, vjerujemo, sestre su mu popunile tu prazninu u srcu.Govorimo dakle je o jednom vrlo rijetkom slučaju, no kako su stručnjaci rekli, a sve su snimile kamere Fox Newsa, nije to ništa neobično jer žene koje prvi put rode blizance imaju veće šanse da se to dogodi i u sljedećoj trudnoći. Doduše, rijetko se dogodi. Kažu da je to jedan na 88.000 slučajeva, ali ipak, dobro je znati. Posebno vi žene koje ste već rodile blizance i planirate još trudnoća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je u prilogu istaknula dr. Elizabeth Wickstrom iz Shawnee Mission Medical Center, Danesha je Afroamerikanka, a žene s područja Afrike i inače imaju puno veće šanse za rađanje duplih blizanaca. takva je genetika, a riječ je o jednostavnoj formuli jer pri začeću češće sudjeluju dva jajašca i velike su šanse da budu oplođena oba dva.

Na pitanje je li sretna ili ipak pomalo žali jer realno, u 26 mjeseci dobiti toliko djece, to zaista jest lijepo, ali i vrlo naporno, Danesha kaže da jedino žali za tim što se sve dogodilo prebrzo. Upravo zato narednih deset godina ne želi više pokušavati, a onda će vrlo vjerojatno biti opet spremna na jedan par malih beba. Jer bebe obožava, a kao što i stručnjaci kažu, šanse su joj sada jako velike da se povijest opet ponovi.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara