Zvijeri, lutke, kukci: Igračke koje pobjeđuju strahove

Foto: Shutterstock

DJECA se mogu plašiti životinjica, insekata, mraka, drugih ljudi, buke... Ojačajte djetetovu vjeru u sebe i pomozite mu da pobijedi svoje strahove.

Igračke koje pobjeđuju sve strahove:

ZVIJERI: lav, vuk, tigar, zmija…
Igrajući se s njima, dijete će, i ne zamijetivši, preuzeti djelić njihovih karakteristika, hrabrost od lava, smionost od vuka…

LUTKE: vatrogasca, pilota, vojnika
Igra s tim odvažnim zanimanjima uči dijete kako biti odvažan i hrabar i ne plašiti se potencijalnih nesreća kao što su požari i gromovi ili mu daje hrabrost za suprotstavljanje u mogućim sukobima s drugom djecom…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
MEKANE IGRAČKE: medo, slonić, zec…
Djeca obožavaju spavati tako da zagrle mekanu igračku jer je s njom svaki noćni strah lakši.

KUKCI: pauk, gusjenica, pčelica…
Igra s ovim igračkama spriječit će razvoj mističnog straha koji se često javlja ne samo pri susretima s tim bezopasnim životinjicama, već i pri samoj pomisli na njih.

REKVIZITI ZA LIJEČNIKA

Ako se dijete igra liječenja svojih lutkica, ima stetoskop, i sve druge "doktorske" rekvizite, lakše će odlaziti liječniku te shvatiti da ga tamo ne čekaju užasna iskustva.

SPORTSKI REKVIZITI:
lopta, bicikl, romobil, gumi-gumi…
Igre u kojima se dijete aktivno kreće uče ga spretnosti, koordinaciji pokreta te samim time povjerenju u svoje tijelo i sebe, odvažnosti, hrabrosti i kontroli vlastitih emocija.

Izvor: Roditelji.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara