Bivša veganka dvogodišnjeg sina danas hrani isključivo mesom

Bivša veganka dvogodišnjeg sina danas hrani isključivo mesom
Foto: Instagram

GLORIA Zasso bila je veganka, a onda je odlučila krenuti u potpuno drugom smjeru. Danas svog dvogodišnjeg sina hrani isključivo mesom i proizvodima životinjskog porijekla.

Gloria, njen suprug Thomas i dvogodišnji sin Isaac slijede mesoždersku dijetu, što znači da jedu čak i sirovo meso, za doručak najčešće iznutrice. Njihov sin ponekad jede voće, ali to je prava rijetkost, a povrće također ne konzumira redovito.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Gloria Zasso 📍Munich (@shanyaraleonie)

30-godišnjakinja je postala vegetarijanka s 12 godina, a kasnije i veganka. Bila je uvjerena da je nerazumno jesti meso, a tvrdi da joj se ni njegov okus nikad nije sviđao.

No nakon što je u ranim dvadesetima počela obolijevati od gripe, bronhitisa i infekcija urinarnog trakta istovremeno, krenula je eksperimentirati s metodama prirodnog jačanja imunološkog sustava.

“Dva do tri puta godišnje sam bila na antibioticima i odlučila sam to pokušati promijeniti. Kad sam postala veganka, to je djelovalo. Više nisam bila toliko često bolesna i imala sam više energije”, pojasnila je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Gloria Zasso 📍Munich (@shanyaraleonie)

Međutim, to nije potrajalo. Kad je rodila sina, dijagnosticiran joj je reumatoidni artritis i patila je od užasnih bolova u rukama i nogama. U prehranu je počela vraćati namirnice životinjskog porijekla, a onda je 2018. ponovno kušala meso.

“Počela sam se osjećati bolje. I dalje ne uživam u okusu mesa, ali gledam na njega kao na lijek. Isaac i Thomas se hrane kao i ja i obojica u tome uživaju”, kaže.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Gloria Zasso 📍Munich (@shanyaraleonie)

Mnogi je kritiziraju i poručuju da je posebno nedogovorno djetetu ne davati povrće.

“Kao majka, uvijek preispitujete svoje izbore i, da, brinem se oko toga što jede, ali sve dok je zdrav i aktivan, slušat ću što mi tijelo govori”, zaključila je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara