Dakle, ovo je najbolji i najgori tata na svijetu!

Dakle, ovo je najbolji i najgori tata na svijetu!

Foto: Dave Engledow

ZNATE LI što se dogodi kada tate na minuticu pričuvaju dijete - dogodi se kaos! :) 
 
Šalu na stranu, naravno, jer ni tate nisu ništa manje sposobni od mama, pogotovo ako od početka sudjeluju ravnopravno u roditeljstvu, kućanstvu i odgoju djeteta. 
 
Istina jest da su možda malo neuredniji od mama, ali su isto tako uglavnom i ležerniji pa onda čuvanje djeteta najčešće liči na prešutni dogovor - svatko radi svoje, svatko pazi na sebe - no to zapravo i jest okviran savjet kojeg danas možemo jako često čuti u napucima kako odgojiti samostalno dijete. Zar ne? 
 
S druge strane - tu su majke koje najčešće zanemaruju tu ležernost, čak je se i groze jer se na prvu čini da ležernim odgojem zapuštaju čistoću i urednost, što smatraju važnim za njihovo dijete. 
 
Zato je naš najbolji i ujedno nagori tata na svijetu čuvajući svoju djevojčicu krenuo s viralnim foto projektom koji je nasmijao cijeli svijet.  Fotke su prerasle u seriju, serija u projekt, projekt u kalendare, a od kalendara je već izdana i knjiga. 
 
Sve je krenulo s ovom fotografijom na kojoj se uslikao kako u kavu toči kćerkino mlijeko iz bočice.


Fotografija je obišla svijet, a njegovi prijatelji poželjeli su još. Tako se samoprozvani "najbolji tata na svijetu", dao u fotkanje banalnih kućnih situacija u kojima se mogu pronaći svi roditelji ovog svijeta, čak i onda ako je namještena scena i priča do krajnje mjere opasna i nerealna. 

 
Zapravo, glavna nit vodilja koja Davea prati od početka ovog projekta je njegova neispavanost (poznato?) radi koje se roditelji najčešće nađu u ovakvim smiješnim situacijama totalno nesvjesni vlastitih kretanja i misli. 

 

 
To je Photoshop, a ovo su Dave Engledow i njegova muza mala Alice Bee. Danas trogodišnjakinja. 

 
Dragi roditelji, ovo nipošto nemojte probavati kod kuće - sami. Humor je ovdje namješten! 

 
Moramo li reći da je Photoshop ovdje najopasniji, da su sve scene snimljene i editirane naknadno? 

 
Za neku fotografiju trebalo mu je tek par minuta, a neke su stvarane i punih 20 sati. 


 
Dave kaže da je Alice nekada stvarno strašna kolegica - baš neće i neće stati pred objektiv, no onda je malo nagovori na neku njoj zabavnu akciju, a zabavno je sve u što se upuštaju, pa promijene plan i opet dobiju urnebesnu fotku. 


 


Najčešće prvo smisli ideju pa snima nju. Tek naknadno snima sebe i radi na posebnim efektima. 


 


Mislite li da je njihov humor malo precrn? Ma nije... To je samo dobra šala! Mama inače radi u Koreji, što je glavni razlog zašto su Dave i Alice toliko sami, no kada god može mama aktivno sudjeluje u ovom projektu! 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara