Ekspresno izlaze iz mode: Roditelji sve rjeđe odabiru ova imena za svoju djecu

Ekspresno izlaze iz mode: Roditelji sve rjeđe odabiru ova imena za svoju djecu
Foto: 123RF

NEKAD su bila popularna, a danas ih sve manje roditelja daje svojoj djeci.

Bili trudni ili ne, imali djecu ili ne, uvijek je zanimljivo provjeriti koja su imena trenutno najpopularnija. Tako su nedavno pažnju izazvala imena koja najčešće nose milijarderi, a otkriveno je i koja su imena postala hit tijekom ove godine

No sada se internetska stranica za roditelje Channel Mum pozabavila analizom podataka Ureda za nacionalnu statistiku (ONS) kako bi sastavila popis dječjih imena koja brzo izlaze iz mode. Konkretno, riječ je o imenima koja je, u prosjeku, tijekom jednog tjedna dobilo tek jedno dijete.

Iako nikoga nije šokiralo što se ime Isis više ne nalazi pri vrhu najpopularnijih odabira, zanimljivo je da su imena glavnih likova popularne serije Prijatelji, Chandler, Ross i Monica također sve nepoželjnija. No, i imena koja naizgled "nitko ne želi" vrlo lako mogu ponovno postati popularna, navodi Harper's Bazaar.

"Roditelji hipsteri često biraju izrazito nepopularna imena za djecu jer ovi mame i tate traže jedinstveno ime koje će pomoći njihovom djetetu da se istakne u stvarnom životu, ali i na internetu", objasnila je stručnjakinja za imena, SJ Strum.

Evo koja su se imena našla na popisu sve nepopularnijih imena za djevojčice:

Isis
Tammy
Justine
Tracy
Norma
Carol
Leoni / Leigh
Marlene
Donna
Reese
Rowena
Kelly
Carly
Monica
Ashley

 

A imena koja su se tradicionalno davala dječacima, a danas su sve rjeđi odabir su:

Jeff/Geoff
Melvyn
Graeme
Piers
Greg
Ken
Clive
Chandler
Niles
Kirk
Ainsley
McCauley
Brett
Grant
Ross

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara