Hrana uz pomoć koje djeca bolje spavaju

Hrana uz pomoć koje djeca bolje spavaju

 Foto: 123RF

SASVIM je normalno da bebe i mala djeca prolaze kroz faze u kojima imaju problema sa spavanjem, pa ako ste primijetili da u posljednje vrijeme iz noći u noć vodite bitku oko spavanja, možda je vrijeme da pomoć potražite u hrani.

Znanstveno je dokazano da određena hrana utječe na to kako spavamo, pa to možete iskoristiti i kada su u pitanju djeca.
 
Čaj od kamilice
 
Kamilica je biljka koja se od svih biljaka najduže koristi za umirenje i pomoć pri spavanju. Prije spavanja skuhajte djetetu šalicu kamilice, malo je zasladite šećerom ili medom ( ako je dijete starije od godinu), ostavite da se prohladi pa dajte djetetu pola sata prije spavanja. Kupujte čajeve koji su namijenjeni samo djeci.
 
Triptofan
 
Triptofan je aminokiselina koja uzrokuje pospanost, a najviše je ima u puretini. Nalazi se i u mlijeku, siru, orašastim plodovima, jajima i mahunarkama.
Neka večernja užina vašeg djeteta sadrži neku od ovih namirnica i nećete imati problema sa spavanjem.
 
Više ugljikohidrata -  manje proteina
 
Ovo je magična kombinacija koja će djetetu pomoći lakše zaspati i ne buditi se tijekom noći. Ova kombinacija uključuje jabuke s maslacom od kikirikija, krekere od cjelovitih žitarica i sir, pecivo s krem sirom ili žitarice i mlijeko.
 
Banane
 
Banane su bogate hormonima i mineralima koji potiču san. Na prvom mjestu tu su melatonin i serotonin koji pomažu da se smirimo i reguliraju ciklus spavanja, a sadrže i magnezij koji na prirodan način opušta mišiće.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara