Jeziva suicidalna igrica stigla je u Europu, pazite na djecu

Jeziva suicidalna igrica stigla je u Europu, pazite na djecu
Foto: Hina/EPA

MOMO je nova uznemirujuća igrica koja se širi putem popularne aplikacije za razmjenu poruka WhatsApp. Argentinska policija sumnja da je ova igrica povezana sa samoubojstvom 12-godišnje djevojčice i izdali su upozorenje svim roditeljima da paze na svoju djecu.

Djevojčica iz Argentine prije samoubojstva je snimala svoje aktivnosti, a nakon što si je oduzela život, policija je pronašla poruke. Sada tragaju za 18-godišnjakom za kojeg se sumnja da je djevojčicu upoznao putem interneta.

 

Objavu dijeli ナナ子 (@nanaakooo)

Momo je lutka velikih očiju i duge, crne kose, rad japanskog umjetnika Midorija Hayashija koji se ne povezuje s igricom.

Jeziva igrica počela se širiti svijetom tako što su korisnici aplikacije WhatsApp počeli komunicirati s nepoznatim brojevima. Vrlo brzo počele su im pristizati nasilne slike i poruke te prijetnje.

Slična igrica pojavila se 2017. godine u Rusiji. Zbog ‘Plavog kita’ život si je oduzelo više od 130 mladih u dobi od 10 do 16 godina.

Igrica se za sada pojavila u Meksiku, Argentini, Americi, Francuskoj i Njemačkoj, a upozorenje roditeljima je izdala i španjolska policija. Savjetuju korisnicima WhatsApp da ignoriraju poruke s nepoznatih brojeva.

Savjetodavnu pomoć suicidalnim i depresivnim osobama pruža udruga "Životna linija"Direktnu savjetodavnu pomoć suicidalnim i depresivnim osobama pruža udruga "Životna linija" putem besplatne SOS telefonske linije.

U svom radu Udruga u potpunosti poštuje vašu privatnosti (anonimnost pozivatelja) te ima visoke etičke standarde pružanja psihosocijalne pomoći. Svakom se pozivatelju pristupa individualno, uz poštivanje njegovih osobnih izbora i granica.

Stručna je pomoć dostupna telefonskim putem na broju 0800/123-123 svakim radnim danom od 10 do 22 sata, kao i putem e-maila: pomoc@pomoc.hr.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara