Kate Middleton aktivno radi na rješavanju mentalnih problema djece

Kate Middleton aktivno radi na rješavanju mentalnih problema djece
Foto: EPA-EFE

BUDUĆA kraljica, supruga princa Williama, majke troje djece i humanitarka. Kate Middleton je sve to, stoga nas ne čudi kako je pohađala radionicu o mentalnom zdravlju u školi Thomasa Battersea u Londonu, koju pohađaju princ George i princeza Charlotte.

Naime, vojvotkinja od Cambridgea razgovarala je s Hope Virge, aktivisticom za mentalno zdravlje, a u fokusu su bili problemi mentalnog zdravlja djece.

"Posebno smo se koncentrirale na važnost rane intervencije i prevencije", izjavila je Hope Virge. 

Middleton je čak napisala i esej za "Time To Mind" kampanju u kojem objašnjava zašto mentalno zdravlje djece smatra toliko važnom temom.

"Vjerujem da djeca, mladi ljudi i roditelji trebaju znati da mogu zatražiti pomoć. Isto kao i kod fizičkog zdravlja, moramo djelovati rano kako bismo djetetu pružili pomoć kada se suoči s emocionalnim poteškoćama."

Kate i princ William su podržali i rad dobrotvorne organizacije "Heads Together", čiji je cilj okončati stigmu koja se tiče problema mentalnog zdravlja tako da potiču ljude da razgovaraju o tome.

Osim ove dobrotvorne organizacije, Kate je podržala i "Place2Be" organizaciju koja pruža emocionalne i terapijske usluge u osnovnim i srednjim školama, kroz razgovor, kreativni rad i igru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara