Mama blogerica priznala zašto ne voli ljeto, a mnogi roditelji se prepoznali

Mama blogerica priznala zašto ne voli ljeto, a mnogi roditelji se prepoznali
Foto: 123RF

KADA ste dijete, ljeto vam je omiljeno godišnje doba. Osim cjelodnevnog igranja, ako imate sreće, poprilično vremena ćete provesti na plaži, a sasvim sigurno ćete potpuno zaboraviti na školu, domaće zadaće i druge obaveze.

No, u jednakoj mjeri koliko djeca obožavaju ljeto, toliko i mnogim roditeljima ono nije nimalo drago. Kako je Megan Brameier u nedavnoj objavi na svom blogu "Please Bring Coffee" objasnila, ljeto može biti posebno naporno za zaposlene majke koje veći dio dana provode na svom radnom mjestu.

Kako Brameier piše, ovo godišnje doba je ustvari "sezona krivnje" koju je nemoguće zaobići. 

"Nastojimo pronaći nekoga tko će se brinuti o našoj djeci tijekom ljeta dok smo mi na poslu, a onda preplaćujemo ljetne kampove koji izgledaju jako zabavno samo kako bismo nadoknadili krivnju što djeci nismo omogućili predah od obaveza barem tijekom ljetnih mjeseci", napisala je Megan te priznala kako je to rastužuje.

Naime, statistički gledajući, ona pripada u onih sedam od deset američkih mama koje žongliraju između posla na puno radno vrijeme i majčinstva.

Prisjetila se i svog djetinjstva te ljetnih dana koje je provodila potpuno bezbrižno, dugo spavajući ujutro i igrajući se po cijele dane, a sve to zahvaljujući činjenici da je njezina majka bila domaćica pa ju je imao tko čuvati. Najviše je muči upravo činjenica da ona to svojoj djeci ne može omogućiti, a sve to postaje izraženije kada se zbog ljetnih praznika zaustavlja njihova dotadašnja rutina te prestaju brojne obaveze njene djece.

Kako je istaknula, svjesna je da se i mnoge druge majke dolaskom ljeta bore s osjećajem krivnje što svojoj djeci ne mogu posvetiti više vremena pa im je poručila da "nisu same i da mogu prebroditi brojne teške situacije", a mame koje prate njen rad priznale su kako se i same osjećaju upravo tako.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara