Mama heroj: Nosila je bebu do termina da bi njene organe donirala drugima

Mama heroj: Nosila je bebu do termina da bi njene organe donirala drugima
Foto: Facebook

KAD je bila trudna četiri mjeseca, Krysta Davis i njen suprug Dereck doznali su nešto šokantno. Njihovoj nerođenoj kćeri dijagnosticirana je anencefalija. Riječ je o teškoj, urođenoj malformaciji zbog koje se fetus razvija bez dijela mozga. 

U slučaju Rylei Arcadia Lovett, kako su je već nazvali roditelji, mozak je bio toliko slabo razvijen da su liječnici ponudili dvije opcije. Krysta je mogla roditi bebu ili pričekati termin pa njene organe donirati bebama kojima su potrebni.

“Ako već ja ne mogu donijeti svoje dijete kući, odlučila sam dati priliku drugima da to učine”, izjavila je Davis za News Channel 9.

Još pet mjeseci nosila je djevojčicu i tako joj dala vremena da naraste i da se njeni organi razviju do kraja. 

Liječnici su rekli da će Rylei vjerojatno biti na životu oko pola sata nakon porođaja, ali uspjela je izdržati punih tjedan dana.

“Ne mogu vam opisati koliko je to nevjerojatan osjećaj. Misliš da ćeš imati samo pola sata sa svojim djetetom, a dobiješ sedam dana”, rekla je.

U tih tjedan dana roditelji su neprestano bili uz malenu Rylei. 

“Ne bih to vrijeme mijenjala ni za što na svijetu”, napisala je Krysta na Facebook stranici koju je posvetila svojoj kćeri.

Rylei je podvrgnuta operaciji, no zbog gubitka kisika samo dio organa je spašen. 

“Rekli su da će srčane zaliske iskoristiti kako bi spasili dvije druge bebe, a pluća će iskoristiti za istraživanje o anencefaliji”, dodaje Krysta koja je sretna, iako u neizmjernoj boli, jer neka druga majka negdje drži u rukama djelić njene Rylei.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara