Neobična, ali jako lijepa imena koja znače nove početke

Neobična, ali jako lijepa imena koja znače nove početke

Foto: Instagram 

NOVA godina, novi počeci..., a ako tome dodamo i nove bebe, koje mnogi očekuju ovih dana, tad je red da otkrijemo i neka slatka imena koja znače baš to - nove početke. 

Imena smo prikupili iz cijelog svijeta pa ako svojoj bebici, koja je možda već rođena s prvim danom ove godine, još niste odabrali ime, možda vam ove ideje pomognu.  

Curice

Asha  

Asha je poznato indijsko ime koje znači nadu ili želju te je u potpunom skladu s novogodišnjim željama, odlukama te najboljim počecima.  

Garnet   

Garnet je engleski naziv za granat, dragi kamen divne (obično) crvene boje koji je u svijetu već davno poznat kao kamen rođenih u siječnju. Zato savršeno pristaje ideji imena za djevojčice rođene u prvim danima godine.  

Dawn (Zora)  

Slično kao što zora simbolizira novi dan, ime može označiti početak nove godine i novog života.  

Zara 

Ovo je popularni arapski naziv za zoru, a samo ime već je prilično moderno i prekrasno.

Camellia (Kamelija) 

Osim što je riječ o raskošnom cvijetu, kamelije su usko vezane za japansku tradiciju jer je taj cvijet njihov simbol prvog mjeseca u godini.  

Dječaci:  

Felix 

Felix je latinski naziv za pojam "sretno", nešto što si želimo početkom svake godine te je zato i idealan za početak novog, sretnog života.  

Neo 

Još jedno latinsko ime koje označava novo. Idealno za novi početak života u novoj godini.  

Aviv 

Tradicionalno židovsko ime koje znači "obnova", a to je ono što želimo od nove godine, i zato će odlično stajati dječacima rođenima početkom godine.  

Aadi 

Ovo zanimljivo ime stiže iz hinduističke tradicije prema kojoj doslovno znači - početak.  

Prentice 

Posljednje ime na našoj maloj listi "početaka" možda je najmanje zvučno za naše podneblje, no i ono doslovno znači početak te je svakako zaslužilo biti na ovom popisu.  

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz imena za bebe, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: imena za bebe. 

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara