Ovako izgleda borba s neplodnošću: Mama snimala emocionalni video dnevnik

Ovako izgleda borba s neplodnošću: Mama snimala emocionalni video dnevnik
Foto: Facebook

PET godina Kayleigh Evans se borila s neplodnošću. Sve šokove koje je proživjela bilježila je vodeći video dnevnik koji je sada objavila kako bi drugima dala nadu u sretan završetak.

27-godišnjakinja je napravila stotine testova za trudnoću, ali nakon svakog bi uslijedilo još veće razočarenje. Međutim, 2018. konačno je ostala u drugom stanju i na Božić rodila sina Tylera.

Svoju borbu je sažela u 13-minutni emotivni video koji je objavila na Facebooku. 

“Osjećala sam se usamljeno i kao da nisam žena. Bilo je užasno. Svaki tjedan sam radila testove na trudnoću, bilo je tako teško. Plakala sam kad god je bio negativan i bila sam pod stresom. Videa sam snimala zbog sebe. Osjećala sam se kao da mogu s nekim razgovarati jer čak ni moj suprug nije mogao u potpunosti razumjeti kroz što prolazim”, rekla je.

Kad god bi imala loš dan, snimila bi video. Sada je nakon trudnoće i porođaja zaboravila na videa, ali ih je pronašla u mobitelu i odlučila objaviti.

“Želim dati ljudima nadu da ne odustanu. Nikad ne dižite ruke od onoga što želite”, poručila je.

Kaže da liječnici nisu mogli utvrditi koji je točan razlog zbog kojeg ne može zatrudnjeti. Čak su joj ponudili postupak medicinski potpomognute oplodnje, ali prvo je morala smršavjeti pa se podvrgnula strogom režimu prehrane i tjelovježbe.

Iskušala je i biljne čajeve i proizvode koji obećavaju trudnoću, ali testovi su i dalje bili negativni. 

“Kad smo tek počeli pokušavati, bilo nam je jasno da do trudnoće možda neće doći odmah, ali nakon dvije godine počela sam se brinuti. Oboje smo bili sve lošije raspoloženi i počeli se svađati. Teško je reći na glas da nemate djecu”, priznaje.

Na kraju je nekoliko tjedna prije nego što je trebala krenuti na postupak medicinski potpomognute oplodnje, nakon pet godina pokušavanja, ostala trudna.

Iako je imala ekstremne jutarnje mučnine kroz cijelu trudnoću, 25. prosinca je rodila zdravog dječaka.

Od objave videa javile su joj se mnoge žene i zahvalile što im je dala nadu i uvjerila ih da ne odustaju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara