Ovih je sedam stvari većina vas tvrdila da nećete raditi kad postanete roditelji

Ovih je sedam stvari većina vas tvrdila da nećete raditi kad postanete roditelji
Foto: Instagram

DRAGE majke i očevi, koliko ste puta sami sebi rekli: 'Ovo moje dijete neće raditi' ili 'Ja ovo svom djetetu nikada ne bih dozvolio/la' ili 'Eh, da je ovo moje dijete, naučio/la bih ga ja pameti'?

Promislite pa priznajte. Priznala je i jedna mama te za Kidspot portal navela sedam stvari za koje je tvrdila kako nikada neće biti dio odgoja njezinog djeteta.

Duda varalica

"Obećala sam sama sebi da moje dijete nikada neće imati dudu varalicu. Zašto da mu dam nešto što ću mu kasnije morati uzeti? Želite li znati koliko sam dugo izdržala? Jedan dan. Drugi sam se slomila i dala mu dudu varalicu."

Mobitel, laptop, televizija

"Rekla sam da moje dijete neće gledati televiziju sve dok ne navrši dvije godine. Mislila sam da ćemo do tada čitati knjige, svirati i raditi nevjerojatne kreativne stvari. Nažalost, trenutno Peppa Pig ima jako važnu ulogu u odgoju mog djeteta. Neke bitke jednostavno nisu vrijedne borbe, pogotovo ako želite nekoliko minuta samo za sebe."

Obiteljski automobil

"Nikad nisam mislila da ću imati ogroman obiteljski automobil, štoviše protivila sam se tome. No kad sam shvatila koliko dječjih stvari trebamo voziti uokolo, obiteljski automobil je bio jedino rješenje."

Ignoriranje izljeva bijesa

"Plan A je bio imati dobro dijete koje se nikada ne bi usudilo izgubiti živce i napraviti scenu u javnosti. Plan B je bio, u slučaju da se to i dogodi, znati kako reagirati i riješiti situaciju. Stvarnost je ta da sam danas ja ta majka koja u trgovini nervozno kupuje i stišće zube dok njezino dijete divlja i radi scene."

Šećer

"Moje će dijete jesti samo organsku hranu, a šećeru neće ni primirisati, govorila sam sama sebi. Posljednje dvije godine sretna sam i zahvalna ako pojede bilo što."

Zajedničko spavanje

"Nekad sam se toga plašila, ali sada znam koliko je važno maziti ih i imati pored sebe kada su bolesni ili tužni."

Bočica za mlijeko

"Namjeravala sam dojiti mjesecima. Možda čak i godinama. Tada je mlijeko počelo nestajati, a ja sam bila sve nervoznija i tužnija. Shvatila sam da ponekad kao majke moramo prestati biti tako stroge prema sebi i moramo naučiti prihvatiti činjenicu da radimo najbolje što možemo."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara