Slavne mame sve češće vode djecu na posao zbog jednog genijalnog razloga

Slavne mame sve češće vode djecu na posao zbog jednog genijalnog razloga
Foto: Instagram

NEKOLIKO holivudskih glumica svojim primjerom poslalo je snažnu poruku.

Čak i ako ste slavna osoba, teško je uskladiti majčinstvo i poslovne obaveze, a ponekad se čini da vam se i drugi ljudi svojim ponašanjem trude to otežati. Upravo je to iskusila redateljica i glumica Greta Bellamacina kada je pokušala dovesti svoje dijete na posao, odnosno na projekciju filma "Hurt by Paradise”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Greta Bellamacina (@gretabellamacina) on

Naime, Filmski festival u Cannesu našao se na udaru kritika nakon što je Greta izjavila kako joj je bio zabranjen ulazak na festival jer je sa sobom povela 4-mjesečnog sina. Morala je platiti 260 funti da joj se dopusti ulazak s djetetom. No, potom su joj zaposlenici napomenuli da će morati čekati 48 sati za obradu papirologije pa su je na kraju zamolili da ode.

"Ironično, moj film je o samohranoj majci koja pokušava uravnotežiti svoj život kao spisateljica. Da, u nekim scenama patronizira, ali nikada nije nikome priuštila tretman kakav sam ja doživjela na festivalu", izjavila je tada u razgovoru za Guardian.

Njeno je iskustvo možda pokazatelj još uvijek prisutnih predrasuda, a jedna studija iz 2018. otkrila je da i dalje postoji nejednakost između muškaraca i žena u filmskom svijetu.

Kako bi tome stale na kraj, sve više glumica odlučilo je na posao dovoditi i svoju djecu. Svojim primjerom se bore kako bi zaposlenim mamama olakšale usklađivanje poslovnih i obiteljskih obaveza.

Tako glumice Gabrielle Union i Jessica Alba često dovode svoju djecu na snimanja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba) on

"Nijedna žena ne bi trebala činiti tu ludu, ludu žrtvu povratka na posao i jednostavno ostaviti svoje dijete s nepoznatom osobom", uvjerena je Alba koja je odlučila holivudska nepisana pravila prilagoditi sebi.

Otkad je postala mama, i Eva Longoria se trudi promovirati normalizaciju i prihvaćanje žena koje dovode svoje bebe na posao.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Longoria Baston (@evalongoria) on

Osim nje, istu stvar radi i Kate Hudson. Njena fotografija na kojoj u pauzi od snimanja doji kćer postala je viralna, a potaknula je i mnoge druge mame da podijele slične fotografije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Hudson (@katehudson) on

Mnoge se mame zbog ekonomskih razloga ranije vraćaju na posao te su u nezavidnoj poziciji dok nastoje uskladiti majčinske i poslovne obaveze, a poruka koju ove slavne dame svojim primjerom šalju je, sasvim sigurno, itekako vrijedna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara