Što je to što obožavaju sve bebe i pravi odgovor zašto to moraju raditi češće

Što je to što obožavaju sve bebe i pravi odgovor zašto to moraju raditi češće

Foto: Instagram

TO VOLE baš svi klinci, svejedno žive li na istoku, zapadu, sjeveru ili jugu. Tu su iste!

Vole mamu, tatu i druge članove obitelji, vole sve stavljati u usta, lupati po svemu i puno se maziti. I puno je toga univerzalnog među super individualnim bebama, a to nešto što vole svi odreda, kad se osove na svoje nogice, to je definitivno i - čagica!

Postoji li ijedno dijete koje se neće rasplesati ako im pustite glasniju muziku? Koje se neće razbacati u ovom poznatom beba stilu, čudnog i neizmjerno šarmantnog đuskanja?

Vjerojatno ne postoji. I zato si od danas muziku ožežite još žešće. Glazba dokazano podiže dobro raspoloženje, a to je tek kap u moru njene važnosti u životu ljudi, djece pogotovo.

Prvo pogledajte koliko klinci u tome uživaju, a potom pročitajte zašto je glazba važna za njihov razvoj. I naravno, na kraju balade, ožežite!


Glazba silno pozitivno utječe na razvoj djetetovih umnih i fizičkih sposobnosti, potiče njihovu kreativnost, oslobađa stres, savladava tremu od nastupa pred drugima, podiže samopouzdanje, potiče ljubav prema umjetnosti uopće.

Zbog svega toga dajte djeci da se što više izražavaju upravo glazbom!

Svakodnevno im puštajte glazbu i to ne samo dječje pjesmice. Potičite im ljubav prema svim žanrovima, tako će lakše pronaći što im bolje leži. Pjevajte s njim, svirajte, tamburajte, a ako nemate nikakvih instrumenata u kući, ili su se onim kupovnim ispraznile baterije - lako napravite neke zabavne kućne verzije!

Tako glazba više neće biti samo zvonka radost - bit će to cijeli jedan višeslojan proces kroz koji će dijete malo raditi rukicama, malo maštom i na kraju će svoju sreću izraziti glazbom i tijelom!Pjevanje, sviranje, ples... aktivnosti su koje će kod djeteta pomoći razviti bolju spacijalnu percepciju, a svojim će tijelom i mimikom bolje razvijati neverbalnu komunikaciju.

Poznato je i da glazba liječi depresiju i uklanja stres pa stoga svom nemirnom i mrgodnom djetetu radije ponudite da se bavi glazbom nego da ga ignorirate u nekom njegovu napadu ljutnje. Jer i takva su raspoloženja dio odrastanja, zar ne?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara