Stvari koje će vas naučiti vaša beba

Stvari koje će vas naučiti vaša beba
Foto: WeHeartIt
 
SIGURNO ste do sada shvatili da čitanje knjiga i slušanje savjeta majki s iskustvom ipak ne može dati pravi uvid u roditeljstvo, kao što to može vlastito iskustvo. Danas vam donosimo popis lekcija kojima će vas život naučiti tek kada dobijete vlastito dijete!
 
1. Porodiljni je lijep odmor od posla
 
Koliko god voljeli svoj posao, neprestana jurnjava, fizički i psihički umor neće vam nimalo nedostajati. Štoviše, čak i mame koje obožavaju svoj posao teška srca će se vratiti na posao kada znaju da kod kuće ili u vrtiću ostavljaju svoje maleno s kojim su do sada provodile cijele dane. 
 
2. Obožavat ćete izlaziti u prirodu s djetetom
 
Iako će isprva biti pravi izazov pakiranje, mijenjanje pelena i presvlačenje nekoliko puta prije nego napustite vaš dom, vratolomije sa sklopivim kolicima i mnoge druge vještine, vrlo brzo će vam sve ovo postati rutina i doista ćete uživati u šetnjama s bebom.
 
3. Nećete trebati puno pomoći
 
Većinom su buduće majke zabrinute hoće li imati koga da im pomogne. Na kraju zaključe kako im se sa svih strana nudi pomoć koja im zapravo i nije potrebna. Sve vezano uz bebu ćete sa zadovoljstvom sami rješavati i radije uživati sami s bebom nego pretrpavati vaš dom nepotrebnim pomagačima.
 
4. Totalno ćete se zaljubiti
 
Majčinstvo je doista neopisiva veza s bebom. Dolazi odjednom, ulijeva strahopoštovanje i daje vam neprocjeljivo snagu. Kada se emocije malo smire, a spektar emocija od zaljubljenosti do ludila splasne, shvatit ćete da je ostala samo beskrajna ljubav.
 
5. Postopođajna depresija nije razlog za strah
 
Osim ako mislite paničariti zbog nespavanja i zaprljane omiljene košulje. U suprotnom će sve biti u redu. Ne trošite vrijeme, živce i energiju na bespotrebne sitnice, posvetite se sebi i bebi i uživajte.
 
6. Umor nije tako strašan kao što govore
 
Mnogo je strašniji. Povremeno ćete gubiti doticaj s realnošću, ali će uglavnom sve biti u redu. Nije neka utjeha, ali djeca ionako prebrzo odrastu, pa će vam uskoro nedostajati ova neispavanost.

 

La #mano di #mamma aiuta sempre 💙 #mybaby #chc #lovely #christian #mum #sleeping

Objavu dijeli HellenCard (@lahellencard)

 
7. Mislite da ćete se lakše vratiti u formu jer ostajete kod kuće?
 
Osim ako niste pravi ovisnik o vježbanju, vjerojatno će se biti jako teško natjerati. Osim volje, nećete imati ni energije, ni vremena.
 
8. Ovisnost o mobitelu
 
Ako ste uvijek govorili da nećete biti ovisna o mobitelu kada budete s bebom kod kuće, moglo bi vam se obiti o glavu. Novopečenim majkama su internet i telefonski pozivi zapravo jedna od rijetkih veza sa stvarnošću i samo tako ćete moći doći do informacija što se zapravo događa izvan vaše obitelji. 
 
9. Kada se uhodate, potpuno ćete ignorirati sve ostale savjete
 
Kada nestane prvotni strah i stalna preispitivanja radite li sve kako treba, shvatit ćete da nema univerzalnog pravila za dobro roditeljstvo, osim da slušate sebe i činite ono što je najbolje za bebu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara