Sve veći broj djece govori i rokće poput Pepe Pig, roditelji su zbunjeni

Sve veći broj djece govori i rokće poput Pepe Pig, roditelji su zbunjeni
Foto: 123RF

MNOGE mame su zabrinute jer njihova djeca sve češće govore kao popularni animirani lik. Naime, na internetskoj stranici Romper objavljen je tekst u kojem je jedna mama otkrila da je njeno dijete počelo koristiti britanski akcent i roktati. Riječ je o takozvanom “Pepa efektu”.

Naime, u popularnom animiranom filmu glavnu ulogu ima svinjica Pepa, a s kojom se mnoga djeca pokušavaju poistovjetiti pa je imitiraju.

“Moja trogodišnja nećakinja ima britanski akcent nakon gledanja Pepe Pig i ljubomorna sam”, otkrila je jedna korisnica Twittera. 

O ovom čudnom fenomenu progovorila je još jedna mama: “Bila sam uzbuđena kad je moja kći počela gledati Pepu Pig jer sam mislila da će savladati neodoljiv britanski akcent, no sve što je naučila je roktati kao prase.”

“Zahvaljujući Pepi Pig, moj dvogodišnjak koji nikad nije bio nigdje osim u Washingtonu, Oregonu i Kaliforniji ima solidan britanski akcent”, kaže treća.

Glas Pepi Pig je zapravo dala 17-godišnja Harley Bird koja tim poslom zarađuje tisuću funti po satu. 

Djeca tako privlače pažnju odraslih, smatraju stručnjaci

Stručnjaci su mišljenja da ovaj fenomen zapravo nije toliko čudan i ne bi trebao zabrinjavati roditelje. Navode da je to zapravo način kako djeca stara dvije do pet godina komuniciraju i privlače pažnju odraslih.

“Zamislite da imate između dvije i pet godina. Zapravo nemate veliku moć u ovom svijetu. Djeca u ovom slučaju vide da nekim riječima ili zvukovima mogu privući pozornost roditelja na sebe i to je za njih nevjerojatno”, pojašnjava dr. Emma Byrne.

Istovremeno, lik Pepe Pig je smiren i skače po blatnim lokvama, a za djecu je to prvi susret s komedijom. 

“Smijeh je nevjerojatno učinkovit alat komunikacije među ljudima, posebno kada vam netko uzvrati. Djeca imaju osjećaj pripadnosti”, dodaje dr. Byrne i poručuje da se što više smijete šalama svog djeteta jer je to nešto najsnažnije što za njih možete učiniti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara