Tinejdžerica zaradila više od dva milijuna kuna smišljajući imena za bebe u Kini

Tinejdžerica zaradila više od dva milijuna kuna smišljajući imena za bebe u Kini
Foto: Facebook

TINEJDŽERICA Beau Jessup došla je na nevjerojatnu ideju nakon putovanja u Kinu zahvaljujući kojoj je sa samo 19 godina zaradila više od dva milijuna kuna.

Naime, prijatelj u Kini tada ju je zamolio da osmisli englesko ime za njegovo novorođenče što ju je ubrzo dovelo do ozbiljnog posla.

19-godišnjakinja je otkrila da mnogi roditelji u Kini svojoj djeci žele dati imena popularna na Zapadu jer smatraju da se jednostavnije izgovaraju, pišu i čitaju, što će djeci kasnije, smatraju, olakšati pronalazak posla. Međutim, zbog restrikcija po pitanju korištenja interneta u toj zemlji, ne mogu pristupiti stranicama sa sadržajem na engleskom jeziku i dobiti inspiraciju.

"Kineska imena ne mogu se koristiti na prijavnicama za fakultete u Velikoj Britaniji. Englesko ime olakšava im život, pojasnili su mi prijatelji u Kini", otkrila je Jessup koja je zbog toga 2016. godine otvorila stranicu koja, kako ističe, ime odabire temeljem osobnosti djeteta.

Do danas su dali imena za 670 tisuća beba što je Jessup dobro unovčila. Zaradila je više od 260 tisuća funti, odnosno više od dva milijuna kuna, i tim novcem platila školovanje.

"Roditelji su ponosni na mene jer mi ne moraju plaćati fakultet", izjavila je ova mlada poduzetna djevojka za News.com.au.

Kako njena ideja funkcionira? Roditelji za svoje novorođenče odabiru neke od 12 navedenih osobina kao što su osjetljivo, pametno ili kreativno. Nakon toga dobivaju listu opcija među kojima mogu odabrati one koje im se najviše sviđaju temeljem značenja imena.

Kada donesu odluku, mogu zatražiti certifikat koji stiže na njihovu adresu i tako ostaje vječni podsjetnik na to kako je nastalo ime koje su odabrali za svoje dijete.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara