Trogodišnjaku ukrali umjetnu nogu. Zahvaljujući strancima sada će dobiti novu

Trogodišnjaku ukrali umjetnu nogu. Zahvaljujući strancima sada će dobiti novu
Foto: Facebook

TROGODIŠNJI Josiah Rainey iz Illinoisa obožava se igrati u parku s vršnjacima, ali nakon što su mu lopovi ukrali prostetičku nogu, danima je bio zatvoren u kući.

Naime, Josiah boluje od Vacterl sindroma, rijetke bolesti zbog koje je rođen bez noge. Prostetička noga ukradena je iz obiteljskog automobila koji je njegova majka zaboravila zaključati preko noći.

“Krađa nas je užasno uzrujala. Njegova mobilnost ovisi o prostetičkoj nozi i stravično je što ju je netko ukrao”, izjavila je njegova majka Brie Rainey.

Kada su sugrađani čuli za ovu priču, odmah su počeli razmišljati kako bi dječaku mogli pomoći. Prvo su pretražili sve ulice i kontejnere u gradu, ali nisu je uspjeli pronaći. Na kraju je Dječja bolnica Shriners u Illinoisu u kojoj se Josiah liječi već dvije godine, ponudila donirati dječaku novu protezu.

“Cijela zajednica je nevjerojatna i predivno je što je priča ovako završila”, dodala je zahvalna majka.

Liječnici su već pokrenuli proces izrade nove noge i očekuju da će biti završena kroz tjedan dana iako se inače čeka i do četiri mjeseca. 

Josiah je presretan premda se ne može kretati kao inače. Umjetnu nogu ima od prve godine života i svaki tjedan vježba s fizioterapeutom.

Putem crowd funding kampanje prikupljen je iznos od tri tisuće funti za invalidska kolica koja će biti donirana dječaku s obzirom na to da je osiguranje njegove majke odbilo pokriti taj trošak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara