Viralna objava opisala kako se osjeća većina trudnica tijekom pandemije koronavirusa

Viralna objava opisala kako se osjeća većina trudnica tijekom pandemije koronavirusa
Foto: Facebook

PANDEMIJA koronavirusa zahvatila je cijeli svijet, a na mnoga pitanja još nema odgovora. Ljude brinu različite brige, ali gotovo sve trudnice će se složiti da im iste misli prolaze kroz glavu.

Facebook objava trudne Devan Lapresi postala je viralna jer možda najbolje opisuje osjećaje budućih majki. Njezine riječi podijeljene su više od 90 tisuća puta, a prikupila je više od 40 tisuća reakcija i 11 tisuća komentara.

"Danas sam bila na pregledu bebe. Zabilježila sam otkucaje srca za Bena da ih čuje jer je ovo bio prvi termin koji je morao propustiti zbog okolnosti", započela je.

Kako je opisala, s liječničkom se pozdravila laktovima te su razmijenili "potpuno neizvjesne, umorne osmijehe". Pitao ju je kako se drži, a ona mu je uzvratila istim protupitanjem.

"U sobi je bila teška energija", napisala je i dodala kako su se oboje trudili da se to ne osjeti.

"Sve je bilo tako teško. I potpuno neprirodno. Čim sam ušla u auto, suze su mi se počele kotrljati niz lice", prisjetila se.

"Tužna sam zbog trudnica koje su same. Tužna sam zbog bake koja ne može gledati kako joj se rađa prvo unuče. Tužna sam zbog mame koja ne može držati svoju kćer za ruku kad je uplašena. Tužna sam zbog tata koji moraju propustiti preglede i slušati snimke otkucaja srca. Tužna sam zbog sestara koje će biti tetke, a ipak ne mogu biti tu za svoju najbolju prijateljicu. Tužna sam zbog najboljih prijatelja koji ne mogu posjetiti, donijeti cvijeće i pripremiti proslavu bebi koju su strpljivo čekali 9 mjeseci da je upoznaju. Tužna sam zbog žena koje su postale prvi put mame, a tako brzo su poslane kući, nesigurne, pitajući se hoće li dobiti potrebnu podršku. Tužna sam zbog roditelja nedonoščadi kojima je dopušteno da samo jedan roditelj bude uz dijete tijekom dana", navela je neke od razloga zbog kojih tužna, a nije zaboravila spomenuti ni doule, ali i fotografe koji ovjekovječuju trenutak rađanja.

Iako razumije da je riječ o razumljivim mjerama opreza, smatra da su razorne za one trenutke koje mnogi smatraju najsretnijima u životu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara