Voćni cheesecake za koji ne morate paliti pećnicu
TORTA od sira ukusan je desert u svako doba godine. Oduševit će vas vijest da postoji recept idealan za toplije mjesece kada ne morate paliti pećnicu kako biste pripremili ovaj kolač. Plus je i voće zbog kojeg će torta dobiti sasvim novu dimenziju.
Sastojci:
šalica i pol mljevenih keksa
trećina šalice smeđeg šećera
pola žličice cimeta
trećina šalice rastopljenog maslaca
Za nadjev:
500 g svježeg sira
trećina šalice šećera
2 žličice soka od limuna
dvije šalice vrhnja za šlag
Za vrh:
dvije šalice svježih jagoda
šalica borovnica
šalica trešanja (može i malina ili višanja)
dvije žlice šećera
Priprema:
U posudi pomiješajte mljevene kekse, smeđi šećer, cimet i maslac. Smjesu dobro utisnite u dno kalupa u kojem ćete pripremati tortu. Stavite u hladnjak na 30 minuta.
U posudi istucite sir, šećer i sok od limuna dok ne dobijete glatku smjesu. Počnite postupno dodavati vrhnje za šlag pa tucite dok ne dobijete smjesu nalik šlagu. Prebacite u kalup na pripremljeni biskvit. Ostavite u hladnjaku preko noći da se stisne.
U posudi pomiješajte voće sa šećerom i ostavite da stoji 15-30 minuta pa posložite na vrh torte.
Dobar tek!
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati