Žena odbila donirati svoje mlijeko antivakserici

Žena odbila donirati svoje mlijeko antivakserici
Foto: 123RF

"JESAM li grozna što sam odbila donirati svoje mlijeko mami antivakserici?", zapitala se ovih dana jedna donatorica majčinog mlijeka obraćajući se korisnicima Reddita za pomoć.

Objasnila je kako je dio Facebook grupe za donaciju majčinog mlijeka jer ga ona ima i previše. 

"Često na svom Facebook profilu objavljujem kada imam višak mlijeka. Uvijek mi se javljala ista žena, zbog čije sam priče bila spremna dati joj svoju zalihu. No, prije toga sam otišla na njen profil i imala što za vidjeti. Sve je bilo puno antivaks propagande i drugih, za mene, odvratnih stvari. Ne mogu vam to uopće objasniti, ali baš sam bila ljuta pri samoj pomisli da joj dam svoje mlijeko", požalila se mama.

"Umjesto toga, rekla sam da ga je već netko drugi rezervirao. Isto se dogodilo još tri puta u nekoliko tjedana, nakon čega me nazvala i pitala imam li nekih problema s njom na osobnoj razini", ispričala je. 

"Odlučila sam joj reći istinu. Bilo mi je jako neugodno, ali rekla sam da mi se ne sviđa ideja da doniram svoje mlijeko nekome tko odbija cijepiti svoje dijete, koje je između svega i bolesno, i da ne mogu ostati ravnodušna na dezinformacije koje širi o imunizaciji."

"Jako se uzrujala i nazvala me groznom osobom koja ne zna da cjepiva truju našu djecu i koja uopće nije upoznata sa sastojcima koji se nalaze u njima. Jedva sam se suzdržala da joj ne kažem kako joj onda može biti u redu prihvatiti mlijeko osobe koju ni ne poznaje, mlijeko za koje ni ne zna što je u njemu", uzrujano je ispričala donatorica mlijeka.

"Recite joj da je vaše mlijeko kontaminirano cjepivom i da ga ionako zbog toga ne bi uzela", stajalo je u komentarima podrške. 

"Vaša je osobna stvar kome mlijeko želite donirati, jer vi ste ti koji trošite svoje vrijeme i svoju energiju", poručila joj je jedna od korisnica Reddita.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara