Kako napraviti te zloglasne košarice od parmezana
GLEDATE li hrvatski Hell's Kitchen? Prva epizoda ovog natjecateljskog kulinarskog showa emitirana je večeras na RTL-u, a kandidati su kuhali svoja prva jela. Kandidatkinja iz Istre, inače velika zaljubljenica u tjesteninu s tartufima, pripremila je jelo koje je imalo jedan Gretiću neugodni element.
Riječ je o košarici od parmezana, jednoj demode dekoraciji iz nekih drugih vremena. No možda se nekome od vas baš sviđaju, pa saznajte kako ih napraviti.
Sastojci
- 1 šalica parmezana (svježe ribanog)
- dodatni začini po želji (npr. papar, origano, bosiljak)
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C i obložite protvan papirom za pečenje. Na protvanu iscrtajte male krugove (promjera otprilike 8 cm) koristeći parmezan. Pazite da ostavite dovoljno razmaka između krugova, jer će se parmezan tijekom pečenja rastopiti i proširiti.
Stavite lim za pečenje u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite parmezan 5 do 7 minuta ili dok ne postane zlatno-smeđe boje. Pažljivo izvadite sve skupa iz pećnice i ostavite da se košarice ohlade nekoliko minuta. Parmezan će postati hrskav i stvrdnuti se tijekom hlađenja.
Koristite lopaticu ili tanki nož da pažljivo odvojite košarice od parmezana s papira za pečenje. Bit će krhke, pa budite nježni. Možete ih koristiti kao posudicu za serviranje čega god želite. Naravno, možete ih pripremiti i na tavi, kao na videu ispod.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati