index.hr index.hr

  • Index Zid
  • Vijesti
  • Sport
  • Magazin
    • Magazin
    • Shopping
    • Ljubimci
    • Food
    • Mame
    • Auto
    • Fit
    • Chill
    • Horoskop
  • Oglasi
  • Recepti
  • Ostalo
    • Zaposli se na Indexu
    • Lajk.hr
    • Vježbe
    • Tečaj
    • TV program
    • Kino
    • Vrijeme
    • Kalendar
  • {{userInfo.Initials}}
    {{userInfo.FirstName}}
    {{userInfo.FirstName}}
    • Moj profil
    • Upravljanje računom
    • Odjavite se
Zatvara se poznati zagrebački restoran

Zatvara se poznati zagrebački restoran

VIJEST su podijelili emotivnom objavom na društvenim mrežama.

27.12.2025.
Koliko dugo smijemo jesti ostatke božićne hrane, prema stručnjacima

Koliko dugo smijemo jesti ostatke božićne hrane, prema stručnjacima

STRUČNJACI upozoravaju da se božićni ostaci moraju pohraniti u hladnjak unutar dva sata i pojesti u roku od nekoliko dana.
27.12.2025.
Vječno se vodi debata jesu li najbolji ćevapi u Petici ili kod Želje. Našli smo bolje

Vječno se vodi debata jesu li najbolji ćevapi u Petici ili kod Želje. Našli smo bolje

KAD SE NAĐETE u Sarajevu, postoje dvije stvari koje ćete sigurno napraviti. Prvo, pojest ćete burek, a zatim ćevape. Ili obrnuto.
27.12.2025.
Posljednje mjesto u polufinalu MasterChefa zauzeo Otto Grundmann

Posljednje mjesto u polufinalu MasterChefa zauzeo Otto Grundmann

U ZAVRŠNOM kulinarskom dvoboju pred ulazak u polufinale, Selma i Otto suočili su se s jednim od najzahtjevnijih izazova do sada.
26.12.2025.
Brze Ferrero Rocher kuglice: Recept bez pečenja gotov za 15 minuta

Brze Ferrero Rocher kuglice: Recept bez pečenja gotov za 15 minuta

JEDNOSTAVAN i brz recept za izradu popularnih Ferrero Rocher kuglica kod kuće. Slastica bez pečenja, gotova za 15 minuta, idealna za blagdane i proslave.
26.12.2025.
KVIZ Koliko poznajete Kevinovu prehranu u "Sam u kući"?

KVIZ Koliko poznajete Kevinovu prehranu u "Sam u kući"?

OVAJ kviz ispituje vaše znanje o Kevinovim obrocima iz kultnog filma "Sam u kući".
26.12.2025.
Francuzi ovako rade vruću čokoladu - gotova je za čas i osvojit će svakoga

Francuzi ovako rade vruću čokoladu - gotova je za čas i osvojit će svakoga

OVAJ recept donosi upute za pripremu guste, kremaste francuske vruće čokolade. Idealna za zimske dane, gotova je za manje od 10 minuta i toliko je bogata da se može jesti i žlicom.
26.12.2025.
I vama je ostalo brdo hrane od Božića? Evo kako je iskoristiti za nova jela

I vama je ostalo brdo hrane od Božića? Evo kako je iskoristiti za nova jela

UMJESTO bacanja, blagdanske ostatke hrane možete kreativno pretvoriti u nove obroke.
26.12.2025.
Je li kuhano vino stvarno bezazleno i - koja je granica ispijanja?

Je li kuhano vino stvarno bezazleno i - koja je granica ispijanja?

KUHANO vino pruža blagdansku atmosferu, ali zbog šećera i topline može lako dovesti do prekomjerne konzumacije i jačeg mamurluka.
26.12.2025.
Skroman autrougarski kolač bez kojeg danas ne možemo zamisliti blagdane

Skroman autrougarski kolač bez kojeg danas ne možemo zamisliti blagdane

MAĐARICA, iako je doživljavamo kao domaći kolač, potječe iz srednjoeuropske kulinarske tradicije te je postala neizostavan desert na našim blagdanskim stolovima.
26.12.2025.
Kuće su pune blagdanskih kolača - kada ih zapravo treba pojesti?

Kuće su pune blagdanskih kolača - kada ih zapravo treba pojesti?

EVO KOLIKO se dugo božićni kolači mogu sigurno konzumirati nakon blagdana.
26.12.2025.
Antonija Rittuper druga je polufinalistica MasterChefa, natjecanje napustila Renata

Antonija Rittuper druga je polufinalistica MasterChefa, natjecanje napustila Renata

ANTONIJA Rittuper izborila je ulazak u polufinale MasterChefa, dok se Renata Burić oprostila od daljnje borbe.
25.12.2025.
U Sarajevu smo popili "zlatni" cappuccino, evo isplati li se

U Sarajevu smo popili "zlatni" cappuccino, evo isplati li se

AKO STE aktivni na društvenim mrežama, vaš je feed posljednjih tjedana vjerojatno preplavljen videima kave sa zlatom. Otišli smo je isprobati.
25.12.2025.
Lovac na pizze izdvojio top 16 novih pizzerija u Hrvatskoj koje vrijedi posjetiti

Lovac na pizze izdvojio top 16 novih pizzerija u Hrvatskoj koje vrijedi posjetiti

LOVAC na pizze napravio je popis TOP 16 novootvorenih pizzerija koje su se pojavile na hrvatskoj pizza sceni.
25.12.2025.
Koliko je odojak zapravo teška hrana? Ovdje je sve što trebate znati

Koliko je odojak zapravo teška hrana? Ovdje je sve što trebate znati

ODOJAK se smatra teškim jelom zbog masnog mesa i obilnih priloga, no problem često leži u blagdanskim navikama prejedanja.
25.12.2025.
Nosite li vi ove poklone prijateljima na večeru? Trebalo bi ih izbjegavati

Nosite li vi ove poklone prijateljima na večeru? Trebalo bi ih izbjegavati

KULINARSKA ikona Ina Garten savjetuje što ne donositi na večeru. Izbjegavajte hranu koja remeti jelovnik i cvijeće bez vaze, jer domaćinima stvaraju nepotreban stres i dodatni posao.
25.12.2025.
Starinsko zimsko jelo bilo je popularno u cijeloj Jugoslaviji - jeste li ga jeli?

Starinsko zimsko jelo bilo je popularno u cijeloj Jugoslaviji - jeste li ga jeli?

PODVARAK je tradicionalno zimsko jelo od pirjanog kiselog kupusa i mesa. Članak donosi jednostavan recept za pripremu ovog specijaliteta, popularnog na cijelom Balkanu, uz savjete za varijacije.
25.12.2025.
Znate li što se prije 100 godina u Hrvatskoj jelo na Božić? Ne ono što danas jedemo

Znate li što se prije 100 godina u Hrvatskoj jelo na Božić? Ne ono što danas jedemo

PRIJE stotinu godina Božić se u Hrvatskoj slavio uz skromniji obrok koji je naglašavao zajedništvo, a danas se vraćamo tim starim jelima iz nostalgije i želje za domaćom hranom.
25.12.2025.
Koliko dugo je sigurno jesti francusku salatu?

Koliko dugo je sigurno jesti francusku salatu?

FRANCUSKA salata je ukusna, ali treba paziti na rok trajanja i promjene koje ukazuju na kvarenje.
25.12.2025.
Izračunali smo koliko kalorija ima božićni ručak - purica, mlinci, francuska...

Izračunali smo koliko kalorija ima božićni ručak - purica, mlinci, francuska...

BOŽIĆNI ručak u Hrvatskoj poznat je po svojim bogatim stolovima i obilju jela. I dok mnogi uživaju u svakom zalogaju, pitanje koliko zapravo unesemo kalorija često ostaje neodgovoreno.
25.12.2025.
Nakon napetog dvoboja Endrina ide u polufinale, Krunoslav se oprostio od MasterChefa

Nakon napetog dvoboja Endrina ide u polufinale, Krunoslav se oprostio od MasterChefa

ENDRINA Muqaj ide u polufinale, dok je Krunoslav Jarić završio svoj put u MasterChefu nakon dvoboja u kojem su oboje dali sve od sebe, ali nijanse su presudile.
24.12.2025.
Evo koliko su na Badnjak koštali riba i morski plodovi na zagrebačkom Dolcu

Evo koliko su na Badnjak koštali riba i morski plodovi na zagrebačkom Dolcu

NA BADNJAK se u mnogim hrvatskim domovima poštuje tradicija posnog stola, a riba je već desetljećima neizostavan dio blagdanske večeri.
24.12.2025.
FOTO Na splitskom pazaru podijeljeno 5000 porcija bakalara i fritula

FOTO Na splitskom pazaru podijeljeno 5000 porcija bakalara i fritula

BAKALAR je pripremalo 30 kuhara.
24.12.2025.
Najfiniji blagdanski kolači koje možete napraviti u zadnji tren - i ne peku se

Najfiniji blagdanski kolači koje možete napraviti u zadnji tren - i ne peku se

DONOSIMO nekoliko ideja koje će vaš blagdanski stol učiniti još slađim i mirisnijim.
24.12.2025.
Austrijsku pekarnicu kritiziraju zbog naziva proizvoda: "Ovo je rasistički"

Austrijsku pekarnicu kritiziraju zbog naziva proizvoda: "Ovo je rasistički"

PEKARNICA u Klagenfurtu suočena je s optužbama za rasizam jer online prodaje čokoladu pod uvredljivim nazivom.
24.12.2025.
Superbrzi deserti s Plazma keksom koje će voljeti cijela obitelj - pišite ih odmah

Superbrzi deserti s Plazma keksom koje će voljeti cijela obitelj - pišite ih odmah

MLJEVENA Plazma je idealan sastojak za brze, ukusne blagdanske kolače bez pečenja.
24.12.2025.
Sarma kao glavno jelo, šnenokle za desert - prema receptu Mate Jankovića

Sarma kao glavno jelo, šnenokle za desert - prema receptu Mate Jankovića

MATE Janković podijelio je recepte za tradicionalnu sarmu i šnenokle s cimetom za blagdane.
24.12.2025.
Građanima u Rijeci na Badnjak se dijeli bakalar na gulaš i na bijelo

Građanima u Rijeci na Badnjak se dijeli bakalar na gulaš i na bijelo

NA RIJEČKOM Korzu na Badnjak građanima se dijeli bakalar na gulaš i bakalar na bijelo uz čašu vina.
24.12.2025.
Divovska kuća od medenjaka iz filma "Sam u kući" ušla u knjigu rekorda

Divovska kuća od medenjaka iz filma "Sam u kući" ušla u knjigu rekorda

POVODOM 35. godišnjice filma 'Sam u kući', Disney+ i Hulu napravili su najveću kuću od medenjaka na svijetu, vjernu repliku kuće McCallisterovih, i time srušili Guinnessov svjetski rekord.
24.12.2025.
Jede mrkvu svaki dan zbog bizarnog razloga, snimku pogledalo 10 milijuna ljudi

Jede mrkvu svaki dan zbog bizarnog razloga, snimku pogledalo 10 milijuna ljudi

ŽENA je otkrila da njezin dečko jede goleme količine mrkve.
24.12.2025.
Još stignete: 20-minutna rolada od kokosa pravi je blagdanski klasik

Još stignete: 20-minutna rolada od kokosa pravi je blagdanski klasik

RECEPT za tradicionalnu roladu od kokosa, popularni blagdanski kolač bez pečenja. Jednostavna priprema s tamnom smjesom od keksa i kakaa te bogatom bijelom kremom od kokosa.
24.12.2025.
Mi ribu, Nijemci i Austrijanci kobasice s krumpirom - što se sve jede na Badnjak

Mi ribu, Nijemci i Austrijanci kobasice s krumpirom - što se sve jede na Badnjak

BADNJAK varira od strogih tradicionalnih obroka u Europi do fleksibilne večeri u SAD-u.
24.12.2025.
Krunoslav plakao u MasterChefu, Antonija dobila nezahvalnu prednost

Krunoslav plakao u MasterChefu, Antonija dobila nezahvalnu prednost

U MASTERCHEFU je došlo do potpunog obrata u trenutku kad su Endrina i Renata trebale početi kuhati u novom izazovu.
23.12.2025.
Što se ove blagdane jede u hrvatskim zatvorima?

Što se ove blagdane jede u hrvatskim zatvorima?

SAZNAJTE kako se blagdani provode u hrvatskim zatvorima, uključujući jelovnike poznatih zatvorenika poput Žalac i Keruma, gdje se trude održati blagdansku atmosferu kroz posebne obroke.
23.12.2025.
Posjetio sam sarajevsku pizzeriju - s drugačijim tijestom i nestvarno niskim cijenama

Posjetio sam sarajevsku pizzeriju - s drugačijim tijestom i nestvarno niskim cijenama

POSJETIO sam pizzeriju Da Zero u Sarajevu koja me oduševila kvalitetom pizze, nešto drugačijim tijestom i izuzetno niskim cijenama.
23.12.2025.
Ono što su u Austriji germknedle, u BiH su uštipci. Nabavili smo recept

Ono što su u Austriji germknedle, u BiH su uštipci. Nabavili smo recept

ONO ŠTO je nekada bilo jelo siromašnih, danas je prava gastronomska poslastica.
23.12.2025.
Jesu li vam ovo ikad rekli? Komplimenti za kuhinju koji su zapravo uvrede

Jesu li vam ovo ikad rekli? Komplimenti za kuhinju koji su zapravo uvrede

ČLANAK objašnjava zašto neki naizgled bezazleni komplimenti o tuđoj kuhinji, poput 'baš je ugodna', mogu biti uvredljivi. Nude se savjeti stručnjaka kako pohvaliti prostor bez osuđivanja.
23.12.2025.
Imamo najbolji recept za mekane i sočne raspucance - i svi ih obožavaju

Imamo najbolji recept za mekane i sočne raspucance - i svi ih obožavaju

RECEPT za sočne čokoladne raspucance s tamnom čokoladom i maslacem. Ovi blagdanski keksi tope se u ustima, a priprema je brza i jednostavna, idealna za nadolazeće blagdane.
23.12.2025.
Slastica koja se smatra srpskom, a popularna je u cijeloj regiji. Radite li je?

Slastica koja se smatra srpskom, a popularna je u cijeloj regiji. Radite li je?

DONOSIMO provjereni recept za vanilice, prhke blagdanske kolačiće s marmeladom koji se tope u ustima. Jednostavni za pripremu, idealni su za svaku svečanu prigodu.
23.12.2025.
Mate Janković podijelio recept za francusku salatu i domaću majonezu

Mate Janković podijelio recept za francusku salatu i domaću majonezu

SVAKI dan do Božića na Index Zidu potražite recepte Mate Jankovića.
23.12.2025.
Viralni TikTok trend: Božićna drvca od Camembert sira savršeno su blagdansko predjelo

Viralni TikTok trend: Božićna drvca od Camembert sira savršeno su blagdansko predjelo

AKO TRAŽITE jednostavan, a efektan način da ukrasite svoj blagdanski stol ili platu narezaka, na TikToku smo upravo pronašli odličnu ideju - božićna drvca od Camembert sira.
23.12.2025.
Lokal s gablecima u Zagrebu svi hvale. Jelo smo platili skoro 13 eura, stiglo hladno

Lokal s gablecima u Zagrebu svi hvale. Jelo smo platili skoro 13 eura, stiglo hladno

POSJETILI smo Pithos, lokal s gablecima u centru Zagreba. Evo naših dojmova.
23.12.2025.
Najbolja riblja jela na žlicu koja griju, radimo ih na Badnjak

Najbolja riblja jela na žlicu koja griju, radimo ih na Badnjak

TRAŽITE inspiraciju za Badnjak? Donosimo četiri recepta za riblja jela na žlicu, od klasičnog bakalara na crveno do modernog gulaša s lignjama i slanutkom, za savršenu blagdansku gozbu.
23.12.2025.
Ideja za blagdanski stol: Zapečeni krumpir sa sardinama i rajčicama

Ideja za blagdanski stol: Zapečeni krumpir sa sardinama i rajčicama

RECEPT koji spaja klasiku, Mediteran i praktičnost blagdanskog kuhanja.
23.12.2025.
Kako pripremiti blagdanski jelovnik i pritom uštedjeti? Uz ove genijalne recepte

Kako pripremiti blagdanski jelovnik i pritom uštedjeti? Uz ove genijalne recepte

U NASTAVKU vas očekuje sedam recepata koji će se savršeno uklopiti u blagdansko raspoloženje.
23.12.2025.
Može li Božić biti jednako ukusan bez mesa? Prijatelji životinja kažu - itekako

Može li Božić biti jednako ukusan bez mesa? Prijatelji životinja kažu - itekako

PRIJATELJI životinja pozivaju sve da u blagdansku tradiciju unesu i dozu topline i suosjećanja, odnosno da odaberu biljna jela koja su poznata, fina i svečanog štiha, ali bez patnje životinja.
23.12.2025.
Slavna kuharica otkrila koji to sastojak svakom jelu daje bolji okus

Slavna kuharica otkrila koji to sastojak svakom jelu daje bolji okus

SLAVNA kuharica Ina Garten otkrila je svoj tajni sastojak za poboljšanje okusa gotovo svakog jela.
23.12.2025.
Na ovom mjestu u kuhinji mnogi ne drže brašno, a trebali bi

Na ovom mjestu u kuhinji mnogi ne drže brašno, a trebali bi

EVO KOLIKO dugo brašno traje ovisno o vrsti i skladištenju, kao i nekoliko savjeta gdje ga držati.
23.12.2025.
Oslobodite prostor u hladnjaku, evo koje namirnice mogu biti na sobnoj temperaturi

Oslobodite prostor u hladnjaku, evo koje namirnice mogu biti na sobnoj temperaturi

OVE NAMIRNICE mogu sigurno stajati na sobnoj temperaturi.
22.12.2025.
Pripremate bakalar za Badnjak? Evo što sve trebate znati - i kako ga napraviti mekog

Pripremate bakalar za Badnjak? Evo što sve trebate znati - i kako ga napraviti mekog

DA BISTE pripremili savršeno mek bakalar za Badnjak, ključno je namakanje, polagano zagrijavanje i strpljenje.
22.12.2025.
Prijavite se
Brza prijava
(traje par sekundi)
Facebook Google
Prijava emailom
Ako već niste registirani, poslat ćemo vam email s linkom za nastavak registracije.
Kreiranjem i prijavom na račun slažete se s našim
Uvjetima korištenja i Pravilima o privatnosti
  • Vijesti
  • Svijet
  • Hrvatska
  • Regija
  • Zagreb
  • Nesreće i kriminal
  • Znanost
  • Kalendar
  • Afere
  • Sport
  • Nogomet
  • Dinamo
  • Hajduk
  • SHNL
  • Košarka
  • Borilački sportovi
  • Ostali sportovi
  • Magazin
  • Shopping
  • Ljubimci
  • Food
  • Mame
  • Auto
  • Fit
  • Chill
  • Horoskop
  • Plus
  • Oglasi
  • Recepti
  • Lajk.hr
  • Vježbe
  • Odgovori
  • Kalendar
  • Info
  • Tečaj
  • TV program
  • Kino
  • Vrijeme
  • RSS
  • PRATITE NAS
  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • TikTok
  • Pošaljite nam vijest
  • Newsletter
  • Oglašavanje
  • Zaposli se na Indexu
  • Kontakt
  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Postavke kolačića
  • © 2025 Index