Cheesecake u svom novom karamelastom ruhu
Foto: Shutterstock
OVA UKUSNA „varijacija na temu“ klasika među kolačima kao što je to cheesecake poprimila je sasvim novo ruho u verziji s karamelom. Osim raskošnom zlatnom bojom i okusom će osvojiti i najzahtjevnija nepca.
Sastojci:
Za podlogu:
50 g omekšanog maslaca
150 g integralnih keksa (možete ih zamijeniti i Speculas keksićima za pravi zimski miris)
Za punjenje:
4 listića želatine
400 ml vrhnja
1 prstohvat soli
150 g šećera
1 žlica ekstrakta vanilije
400 g ricotta sira
50 g nasjeckanih badema za dekoraciju
Priprema:
Omekšali maslac pomiješajte s mljevenim keksima i utisnite na dno kalupa. Stavite u hladnjak.
Želatinu namočite u hladnoj vodi da nabubri.
Potom ocijedite i dodajte 3 žlice vrele vode i miješajte dok se listići želatine ne otope.
Na tavi otopite šećer i pustite da se malo karamelizira.
Dodajte nekoliko žlica mlijeka na karamelu i kuhajte dok se u potpunosti ne otopi.
U posudi miksajte vrhnje uz postepeno dodavanje karamele u koju ste dodali otopljenu želatinu.
Na kraju dodajte ricotta sir.
Smjesu rasporedite preko podloge od keksa.
Pokrijte prozirnom folijom i ostavite preko noći u hladnjaku.
Ukrasite sjeckanim bademima i poslužite u šalicu mlijeka ili kave.
U slast!
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Morate darovati poklon nekome i iznenaditi ga u zadnji tren? S ovim nema greške
Za vrijeme blagdana uvijek shvatimo da nam treba ovih pet stvari. Sada su na popustu
Što kupiti djeci u zadnji čas? Imamo dvije odlične ideje
Sir, naresci, bakalar, vino... Sve je na brutalnom popustu do kraja tjedna, evo gdje
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Morate darovati poklon nekome i iznenaditi ga u zadnji tren? S ovim nema greške
Za vrijeme blagdana uvijek shvatimo da nam treba ovih pet stvari. Sada su na popustu
Što kupiti djeci u zadnji čas? Imamo dvije odlične ideje