Anina seksi kuhinja: Meksička musaka i panna cotta iz snova
Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, već smo pisali o tome kako začini utječu na sagorijevanje masnoće u tijelu, pa vam donosimo recept za ljutu meksičku musaku napravljenu od tortilja te začinjenu meksičkim začinima. Za desert smo ipak pripremili malo osvježenje, pa vam donosimo jednostavan recept za ukusnu panna cottu s toplim preljevom. Dobar tek!
Ljuta musaka od tortilja
Potrebno:
2 režnja češnjaka
4 crvene paprike
1/2 žute paprike
1/2 zelene paprike
3 tikvice
maslac
1 konzerva kukuruza šećerca
1-2 vrećice mješavine meksičkih začina (burrito ili fajita)
0,5 kg sira gaude naribanog
paket većih tortilja
chili prah
1-2 komada cijelog pilećeg filea
Priprema:
Na mješavini maslaca i maslinovog ulja prodinstajte pileći file koji ste prije narezali na rezance. Dodajte narezane paprike a kada se one malo prodinstaju dodajte češnjak i kukuruz. Začinite meksičkim ljutim začinima i podlijete s vodom. Dodajte nasjeckane tikvice, chilli i sol po ukusu. Pazite da ne pretjerate s chillijem. Dinstajte još 5 minuta dok tikvice ne postanu na pola mekane i podlijevajte s vodom. Vatrostalnu zdjelu ili lim nauljite i složite na njega red tortilja, red dinstanog povrća, red naribanog gaude i ponovite dok ne potrošite sastojke. Zadnji red neka budu tortilje koje možeš preliti sokom koji je ostao od dinstanja povrća i mesa. Musaku stavite u ugrijanu pećnicu i pecite 30-35 minuta na 180 C.
Panna cotta s jagodama
Potrebno:
1 l vrhnja za kuhanje
2 vrećice želatine
10 vrećica vanilin šećera
ekstrakta vanilije
500 g zamrznutih jagoda ili nekog drugog voća
Priprema:
Želatinu rastopite u 2 dcl vode. Vrhnje za kuhanje zagrijte i prije nego što prokuha dodajte mu oko 15 kapi ekstrakta vanilije. Zatim dodajte želatinu i 5 vrećica vanilin šećera te kuhajte 10 minuta. Kada se sastojci spoje, sklonite s vatre i ulijte u posudice. Stavite hladiti bijelu smjesu i napravite umak od jagoda, tako što ćete jagodama dodati 5 vrećica vanilin šećera i usitniti ih štapnim mikserom te pustiti da prokuhaju. Hladnu kremu poslužite s toplim preljevom od jagoda, šumskog voća ili borovnica.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati