Anina seksi kuhinja: Pita od patlidžana i lagani tiramisu

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice, ovu subotu smo za vas pripremile finu pitu od patlidžana i niskokalorični tiramisu. Iskoristite lijepo vrijeme i uživajte u vikendu. Dobar tek!

Pita od patlidžana
 
Potrebno:
 
kore za pitu (jedno pakiranje)
1 kg patlidžana
5 jaja
1 kiselo vrhnje
1 vrećica praška za pecivo
papar
peršin
1/2 čaše ulja  
1 čaša mineralne vode
 
Priprema:
 
Patlidžan ogulite i ispecite u pećnici. Pustite da se ohladi, a zatim ga narežite na kockice. Jaja umutite s vrhnjem, a zatim dodajte narezanom patlidžanu. Dodajte začine po želji, prašak za pecivo, papar, ulje i peršin. Slažite dvije nauljene kore pa nadjev i tako sve dok ne potrošite sastojke, ali završite s korom. Prije pečenja izrežite pitu i prelijte s mineralnom vodom i malo ulja. Pecite 30 minuta na 200.  
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Lagani tiramisu
 
Potrebno:
 
200 g piškota
500 g svježeg kravljeg sira
500 ml vrhnja za šlag
2 dcl instant kave bez šećera
malo kakao praha
 
Priprema:
 
Posebno izmiksajte vrhnje za šlag i sir, a zatim ih ujedinite. Piškote složite u posudu i prelijte ih s decilitrom kave te premažite kremom od vrhnja i sira. Kremu pokapajte sa žlicom kave te poredajte drugi red piškota, koje također namočite ostatkom kave i nakon toga stavite preostalu kremu. Na kraju pospite kakaom i pustite da se ohladi barem 2 sata u hladnjaku.
 
Pssst! Ana nosi haljinu s potpisom Lisca.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara