Anina seksi kuhinja: Teletina u umaku od kestena i desert od sira i čokolade
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, ovu subotu smo za vas pripremile fine teleće odreske u umaku od kestena, oraha i gorgonzole te slatki desert od sira s bijelom i mliječnom čokoladom. Inspirirajte se s našim receptima i pripremite ukusna jela za vikend ručak. Želimo vam dobar tek!
Teletina u umaku od kestena
Potrebno:
40 g maslaca
40 g očišćenih oraha
2 kriške tosta
40 g skuhanih i protisnutih kestena
4 teleća odreska
120 g gorgonzole
200 ml mesnog temeljca
Priprema:
Krupno nasjeckane orahe popržite s kockicama kruha. Paprom i majčinom dušicom začinite odreske. Gorgonzolu i protisnute kestene dodajte orasima. Popecite odreske, posolite, dodajte gorgonzolu i kestene te stavite u pećnicu na 200°C. Pecite 10 minuta. Temeljac nalijte u tavu i kuhajte na jakoj vatri dok polovica ne ishlapi, umiješajte maslac i poslužite s mesom.
Desert od sira i čokolade
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potrebno:
250 g svježeg sira
70 g mliječnog namaza
250 ml slatkog vrhnja
1 vanilin šećer
2 želatine
smeđeg šećera po želji
Tekst se nastavlja ispod oglasa
50 g bijele čokolade
naribana narančina korica
50 g čokolade sa lješnjacima
1 žlica meda
Priprema:
Napravite čvrsti šlag od slatkog vrhnja te dodajte sir i mliječni namaz. Želatinu spremite i dodajte smjesi skupa s vanilin i običnim šećerom. Smjesu podijelite na dva dijela. U prvi dodajte bijelu otopljenu čokoladu i naribanu narančinu koricu.U drugi dio kreme dodajte otopljenu čokoladu s lješnjacima i med. Pazite da čokolade budu mlake, a ne vruće. U kalup stavite foliju i slažite jednu pa drugu kremu. Stavite u frižider da se smjesa stisne, a zatim izrežite i poslužite.
Pssst! Ana nosi kompletić iz Liscine kolekcije!
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati