Anina seksi kuhinja: Tikvice s tunom i čokoladne kuglice

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice, ove subote smo za vas pripremile brzi i lagani meni. Za glavo jelo donosimo jednostavan recept za tikvice punjene tunom i zapečene sa sirom, dok smo za desert odabrale čokoladne Jeger kuglice. Dobar tek!

Punjene tikvice

Potrebno:

 2 srednje tikvice

 10 dkg sira po želji

 120 g tune

1 dcl pasirane rajčice

1 mladi luk

1 režanj češnjaka

2 žlice kiselog vrhnja

2 žlice krušnih mrvica

Priprema:

Operite tikvice, odrežite im krajeve, prerežite po pola i izdubite žlicom. Pecite ih 10 minuta u pećnici na 220 C. Narežite mladi luk i češnjak, dodajte ocijeđenu tunjevinu, naribani sir, krušne mrvice, vrhnje, rajčicu i začine po želji. Nadjev dobro izmiješajte te napunite njime  polupečene tikvice. Nadjevene tikvice složite u posudu za pečenje i pustite da se ispeku do kraja.

Jeger kuglice

Potrebno:

250 g bijele čokolade

120g maslaca

100 g šećera u prahu

150 g mlijeka u prahu

0,2 dcl Jagermeistera

25 g komadića crne čokolade

25 g mljevenih lješnjaka

Priprema:

Rastopite 150 g čokolade i 100 g maslaca. Sve sastojke zajedno s otopljenom čokoladom pomiješajte i ostavite da se ohlade. Oblikujte kuglice i ostavite ih još malo da se ohlade.

Otopite ostatak čokolade i maslaca i umočite jednu po jednu kuglicu u glazuru. Pustite da se glazura formira i poslužite.

Psst! Ana nosi prekrasnu tuniku branda Lisca!


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara