Anina seksi kuhinja: Tikvice s tunom i čokoladne kuglice
Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, ove subote smo za vas pripremile brzi i lagani meni. Za glavo jelo donosimo jednostavan recept za tikvice punjene tunom i zapečene sa sirom, dok smo za desert odabrale čokoladne Jeger kuglice. Dobar tek!
Punjene tikvice
Potrebno:
2 srednje tikvice
10 dkg sira po želji
120 g tune
1 dcl pasirane rajčice
1 mladi luk
1 režanj češnjaka
2 žlice kiselog vrhnja
2 žlice krušnih mrvica
Priprema:
Operite tikvice, odrežite im krajeve, prerežite po pola i izdubite žlicom. Pecite ih 10 minuta u pećnici na 220 C. Narežite mladi luk i češnjak, dodajte ocijeđenu tunjevinu, naribani sir, krušne mrvice, vrhnje, rajčicu i začine po želji. Nadjev dobro izmiješajte te napunite njime polupečene tikvice. Nadjevene tikvice složite u posudu za pečenje i pustite da se ispeku do kraja.
Jeger kuglice
Potrebno:
250 g bijele čokolade
120g maslaca
100 g šećera u prahu
150 g mlijeka u prahu
0,2 dcl Jagermeistera
25 g komadića crne čokolade
25 g mljevenih lješnjaka
Priprema:
Rastopite 150 g čokolade i 100 g maslaca. Sve sastojke zajedno s otopljenom čokoladom pomiješajte i ostavite da se ohlade. Oblikujte kuglice i ostavite ih još malo da se ohlade.
Otopite ostatak čokolade i maslaca i umočite jednu po jednu kuglicu u glazuru. Pustite da se glazura formira i poslužite.
Psst! Ana nosi prekrasnu tuniku branda Lisca!
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati