Anina seksi kuhinja: Ukusni klasici na novi način
Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, ove subote vraćamo se klasicima, pa tako na meniju imamo pizzu i puding. No, nemojte se zavarati, naši klasici, naravno, nisu nimalo "klasični". Pizzu smo napravile od krumpirovog tijesta, tikvica, pancete, i svježeg sira dok smo u puding od vanilije dodali pire od jabuke i cimet. Isprobajte naše nove verzije dobrih starih jela. Dobar tek!
Pizza od krumpirovog tijesta s tikvicama, pancetom i svježim sirom
Potrebno:
Tijesto:
600 g brašna
250 g krumpira
25 g svježeg kvasca
2 žličice soli
1 žlica maslinovog ulja
Umak:
800 g rajčice iz konzerve
1 žličica origano
1 žličica bosiljak
1 žlica češnjaka u prahu
2 žlice vinskog octa
Nadjev:
300 g tikvica
50 g pancete
25 g parmezana
200 g svježeg kravljeg sira
Priprema:
Krumpir ogulite, narežite i kuhajte 15 minuta. U zdjelu stavite brašno i dodajte krumpir, sol, ulje i kvasac otopljen u pola čaše tople vode. Sastojke dobro promiješajte i dodajući postupno po potrebi još čašu vode. Kada tijesto zamijesite tako da postane glatko i meko ostavite ga na toplom pokrivenog krpom da se digne (oko 2 sata). Podijelite tijesto na dva dijela i svaki stanjite, ovisno o tome kakvu debljinu tijesta volite.
Napravite umak od rajčice, origana, bosiljka i octa te ga rasporedite po tijestu. Pancetu nasjeckajte i popržite na tavi, izvadite na papir kako bi upio masnoću te rasporedite po pizzi. Dodajte naribane tikvice, svježi sir i parmezan. Pecite deset minuta u zagrijanoj pećnici na 250°C.
Puding s pireom od jabuke
Potrebno:
1 vrećica pudinga od vanilije
200 g oguljenih i očišćenih jabuka
250 ml mlijeka
650 ml vode
3 žlice šećera
½ žličica cimeta
1 vanilin šećer
1 šlag pjena
Priprema:
Jabuke skuhajte u malo više od pola litre vode, zatim ih izvadite i zgnječite u pire. U vodu dodajte mlijeko, pa nastavite kuhati. Puding prah izmiješajte sa šećerom i malo mlijeka pa izlijte u mlijeko i vodu te skuhajte. U kuhani puding umiješajte cimet, vanilin šećer i pire od jabuka. Rasporedite u čaše i ukrasite šlagom.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati