Kako (p)ostati frendica s bivšim

Kako (p)ostati frendica s bivšim

Foto: River Island

PREKIDI su uvijek teški, a ako se morate nastaviti viđati zbog prijatelja, posla ili nekih drugih razloga, stvari mogu biti jako komplicirane. Ipak, moguće je ostati u dobrim odnosima ako se potrudiš:

Priznaj da ti je teško

Dok god budeš glumila da ti je svejedno, nećeš uspjeti postati prijateljica svom bivšem. Priznaj i sebi i njemu da ti nije baš lako, i zamoli ga da ti pomogne kada prijateljstvo negdje zapne. To je prvi korak prema normalnom odnosu.

Broji do deset

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Koji put bi mu najradije sve istresla u lice, ali ako stvarno želiš biti prijateljica bivšem, pokušaj se smiriti. Razmisli bi li mu to rekla da nisi ljuta, i probaj brojati do deset prije nego što pukneš i sve pokvariš.

Kreni polako

Nitko ne očekuje da budete najbolji prijatelji, pa kreni polako. Prvo ga prestani oslovljavati kretenom pred frendicama, pa počni sa malim, beznačajnim razgovorima o vremenu. Kasnije, kada se ponovno zbližite, biti će puno lakše.

Imaj pravila

U prijateljstvu s bivšim vrlo se lako izgubiti i dobiti osjećaj da je sve kao i prije. Uspostavi jasne granice i drži ih se, kako ne biste morali popravljati nered koji ste napravili.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara