Lisnati trokutići s pekmezom za početnice
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Shutterstock, Privatna fotografija
BRZO, jednostavno i ukusno.
Lisnati trokutići oduševit će tvoje goste, a tebi neće oduzeti puno vremena niti živaca. Donosimo ti recept koji možeš isprobati već danas.
Sastojci:
1. Lisnato tijesto
2. Brašno
3. Pekmez po vlastitom izboru
4. Šećer u prahu
5. Vanilin šećer
6. Margarin
Tekst se nastavlja ispod oglasa
7. Cimet (po izboru).
Postupak:
1. Na površinu po izboru posipaj malo brašna, a zatim na njoj običnim valjkom razvaljaj tijesto u pravokutnik. Nemoj da ono bude debelo, ali ni pretanko.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
2. Izreži tijesto na male kvadratiće.
3. Na sredinu svake dodaj malo pekmeza običnom žlicom.
4. Preklopi suprotne vrhove tijesta, tako da od njega dobiješ oblik trokuta te još dobro pritisni krajeve prstima, kako pekmez ne bi izlazio van.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
5. U zagrijanu pećnicu stavi protvan (na dnu aluminijsku foliju) otopi malo margarina ili putra.
6. Naslaži trokute na njega i pazi da ostaviš dovoljno razmaka između svakog.
7. Peci 10-15 minuta na 180. Tijesto će se lagano rascvjetati.
8. U dubokoj posudi pomiješaj šećer u prahu, vanilin šećer i malo cimeta (po želji). Svaki trokut, dok je još vruć, dobro uvaljaj u smjesu i cijelog ga prekrij njome.
9. Pusti da se dobro ohlade.
Dobar tek!
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati