Make up u teretani - da ili ne?

Make up u teretani - da ili ne?

Foto: Shutterstock

SIGURNO je da volimo biti u svom najboljem izdanju gdje god se nalazili, ali da li je vježbanje s make-upom veliki beauty grijeh?

Kako bismo riješili ovu dilemu jednom zauvijek, saznali smo što o ovoj temi misle stručnjaci.

Leigh Campbell, beauty urednica australskog Cosmopolitana

Smatra kako je odlazak u teretanu sa šminkom na licu nešto što biste svakako trebali izbjegavati. Budući da se tijekom vježbanja tijelo nastoji ohladiti, šire se pore na licu pa make-upu i svim bakterijama omogućavate nesmetani ulazak. Za vježbanje se ne preporuča čak niti krema jer je poželjno da koža diše i da porama na vašoj koži ništa ne smeta. Jedino ako vježbate na otvorenom, poželjno je da nanesete kremu sa zaštitnim faktorom. Sve ostalo izbjegavajte u širokom luku. Nakon vježbanja biste lice odmah trebali obrisati antibakterijskom maramicom kako biste izbjegli mogući nastanak akni zbog pojačanog znojenja. Ovo učinite odmah prije nego se potpuno ohladite i pore se zatvore!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rachael Brook, make-up umjetnica


Ova dama, s druge strane, ne vidi ništa loše u vježbanju sa šminkom na licu, dok god koristite odgovarajuće proizvode. Ona smatra da šminku ne smijete nositi isključivo za vrijeme spavanja, a u svim ostalim prigodama je dozvoljena u količinama ovisnim o prigodi. kada je vježbanje u pitanju, trebali biste izbjegavati puder u prahu, tuševe za oči, sjenila i ruževe, kao i maskare koje nisu vodootporne. Ostali proizvodi poput vodootpornih maskara, tekućeg pudera i sjajila za usne, prema njezinom su mišljenju dopušteni, posebice ako vam je oko zapelo za super slatkog frajera koji vježba u vašoj teretani. Samo ako već odlazite u teretanu sa šminkom na licu, izbjegavajte upotrebu bijelih ručnika jer oni nakon brisanja neće djelovati nimalo privlačno!

Tiffiny Hall, trenerica slavnih osoba


Ova poznata trenerica dijeli prvotno navedeno mišljenje koje se slaže i sa našim - vježbati biste trebali potpuno prirodni, bez šminke na licu. Ona smatra da je jedna od najboljih stvari kod vježbanja detoksikacija, odnosno lučenje otrova i nepoželjnih spojeva iz organizma prilikom znojenja, kada se pore proširuju. Imate li lice prekriveno šminkom, detoksikaciji ćete opasno pomrsiti planove budući da ćete pore začepiti podlogom, puderom i sličnim preparatima. Rezultat svega toga će samo biti nezdravija koža sa sve više nepravilnosti koje ćete morati prikrivati s još više šminke, a to je začarani krug u koji ne želite upasti. Vježbate li pak bez ikakvih proizvoda na licu, vaša će koža biti zdravija i blistavija, a samim time ćete van teretane morati koristiti manje šminke kako bi vaša koža bolje izgledala. Vježbate kako biste izgledali što bolje pa slobodno zanemarite kako izgledate dok doista i vježbate. Vjerujte da ćete tako izgledati puno bolje nego što mislite!

Izvor: Cosmopolitan.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara