Možeš i u sebi: Psovanje ponekad može biti dobro za naše zdravlje

Možeš i u sebi: Psovanje ponekad može biti dobro za naše zdravlje

Foto: Byrdie

DA, netko je doista napravio istraživanje na ovu temu, a rezultati su se pokazali i više nego zanimljivi.

Odmah da naglasimo, ne potičemo vokabular mornara ili kočijaša, no čini se kako psovanje ponekad može biti dobro za naše zdravlje.
 
Otkrilo je to jedno istraživanje u Velikoj Britaniji, a njegovi rezultati pokazali su kako psovanje olakšava ljudima da lakše prebrode frustrirajuće situacije u svom životu. "Istraživali smo psovanje i otkrili kako je ono zapravo emocionalni jezik, koji pomaže ljudima da se osjećaju bolje u određenim situacijama", otkrio je voditelj istraživanja Richard Stephens za Daily Beast. "Na primjer, ako čekate liječnički pregled i pomoć, a nemate lijekove, psovanje vam zapravo može smanjiti osjećaj boli", dodao je.
 
Da bi došao do tih zaključaka, Stephen je napravio dva mala istraživanja. Jedno od njih podrazumijevalo je da ispitanici stave ruku u kadu punu leda, najduže što mogu. Kad su psovali, mogli su držati ruke pod vodom duže i to za 73 posto.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Richard je otkrio i kako mu je kao ideja za eksperiment poslužilo ženino psovanje tijekom poroda. "Koristeći takve riječi, mi si emocionalno pomažemo da se osjećamo jači."
 
Što kažete na rezultate? 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara