Pet znanstvenih razloga zašto ne bi trebala podcjenjivati vrijednost plakanja

Foto: Screenshot Youtube

ZNAŠ li koje sve prednosti za tebe imaju tvoje suze? Donosimo ih nekoliko.

1. Bolje vidiš
 
Možda toga nisi u potpunosti svjesna, ali suze ti doista pomažu da bolje vidiš, jer hidratiziraju tvoje oči. Takva vlaga itekako je potrebna očima.
 
2. Čiste tvoje tijelo
 
Istina je, suze pomažu tvom tijelu da se oslobodi štetnih tvari. Prema jednom istraživanju, emocionalne suze, one koje su nastale u nevolji ili žalosti, sadrže najviše toksina, a plakanjem ih izbacuješ iz svog tijela.
 
3. Ublažavaju bol
 
Kao i vrištanje, i plač je prirodna reakcija na bol, a svi znamo da je emocionalna bol puno gora od bilo koje tjelesne. "Plakanje smanjuje tjelesnu razinu mangana, minerala koji utječe na naše raspoloženje, a njegova koncentracija u suzama je čak 30 puta veća nego u našoj krvi", prenosi Elite Daily.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
4. Ublažavaju stres
 
Prema jednom drugom istraživanju, suze imaju sposobnost ukloniti neke kemikalije iz tijela, koje se nakupljaju u njemu zbog stresa, dok zadržavanje suza povećava razinu stresa.
 
5. Čine te zdravijom
 
Suze automatski osiguravaju veću razinu zaštite tvog tijela, onda kad je to potrebno te pridonose funkcijama, koje su tvom tijelu potrebne za vrijeme raznih fizičkih aktivnosti.
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara