Pet stvari koje moraš napraviti kad nisi sretna

Foto: Vogue

ŠTO smo stariji, takvih je trenutaka sve više.

I oni se događaju svima, no ne nose se svi jednako s takvim osjećajima. Umjesto da samo sjediš i čekaš "crne" dane da prođu, preuzmi stvari u svoje ruke.
 
1. Uzmi pauzu
 
Jedna od prvih stvari koje trebaš napraviti kad nisi sretna, je staviti cijeli svijet na čekanje. U ovakvim životnim trenucima, tvoje mentalno zdravlje i sreća su na prvom mjestu. Napravi nešto za sebe i jednom zaboravi na sve druge.
 
2. Usreći druge
 
Puno je puta dokazano kako dobra djela koja činimo drugima, pomažu da se osjećamo bolje u vezi sebe te nas ona čine sretnijima. To su uglavnom sitnice, koje će tebi dragim ljudima u sekundi izmamiti osmijeh na lice, ali i tebi, bar na tren.
 
3. Okruži se pozitivnim ljudima
 
Najmanje što trebaš u depresivnom životnom razdoblju su ljudi koji će ti to razdoblje dodatno otežati. Zato se okruži s pojedincima koji će podići tvoje raspoloženje i pomoći ti da zaboraviš na probleme.
 
4. Maštaj
 
Ono što je također više puta znanstveno dokazano podrazumijeva uzimanje odmora od stvarnosti, odnosno maštanje. Uzmi knjigu u ruke, nađi zanimljive izreke, gledaj slike savršenih destinacija koje bi voljela posjetiti i jednostavno se prepusti.
 
5. Pogledaj dobru komediju
 
Iako vjerujemo kako bi najrađe pogledala tragičnu ljubavnu priču, ona ti neće popraviti raspoloženje. Ali znamo što hoće, a zove se romantična ili samo komedija. Dokazano je i kako prisilni osmijeh te može učiniti sretnijom. 3,2,1, play.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara