Ponašanja koja uništavaju vezu

Ponašanja koja uništavaju vezu

Foto: Bottega Veneta

DONOSIMO nekoliko glavnih razloga zbog kojih se prekidaju brojne veze. Na tebi je samo da ih naučiš promijeniti, dok ne bude prekasno.

1. Žrtvovanje
 
Svaka veza zahtjeva žrtvovanje, no kad ono postane pretjerano, vrlo često se ljudi probude nakon nekog vremena i shvate da im to ne treba u životu. Trebaš se znati zauzeti za sebe i ne ovisiti isključivo o partneru i njegovoj sreći. To nikad ne završi dobro.

2. Dominacija
 
Suprotno žrtvovanju, previše dominacije nad partnerom, učinit će to da će on shvatiti da mu to jednostavno ne treba u životu. Veza se gradi na povjerenju, a ne strahu.

3. Ljubomora
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Malo ljubomore je zdravo, jer time pokazujemo da nam je stalo. Previše ljubomore izludit će i one najtolerantnije te ih natjerati na dvije opcije: laganje, a možda čak i varanje ili prekid. Treće opcije nema.
 
4. Sebičnost
 
Ako niti jedno od vas dvoje ne želi pristati na kompromis te uvijek pokušavaš dokazati da su tvoji ciljevi važniji od njegovih, takva je veza, prije ili kasnije osuđena na propast. Zato ili naučite kako postići kompromis ili se pozdravite,  jer gubite vrijeme.

5. Tko je kriv?
 
Kad krenu problemi, jedini cilj trebao bi biti kako ih riješiti. Parovima u stabilnim vezama nije važno tko je kriv, odnosno tko je bio u pravu. Neprestano nabijanje krivice na nos, tvom će partneru zasigurno poljuljati samopouzdanje, ohladiti ga te otjerati nekome s više razumijevanja. 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara