Preuranjeni seks: Kako se postaviti nakon njega?

Preuranjeni seks: Kako se postaviti nakon njega?

Foto: Colcci

OBEĆALA si da nećeš spavati s tipom koji ti se sviđa dok ga ne upoznaš malo bolje, a onda se dogodilo (ne)očekivano - popustila si pritisku i sad ti je žao. Ako si spavala s tipom prerano iako dobro znaš da to nije dobar temelj za vezu, ovo su koraci koje moraš proći.
 
Oprosti sebi
 
Znamo da to nije najgora stvar koju si mogla napraviti, ali ako se to kosi sa tvojim uvjerenjima, znamo i da preuranjeni seks može izazvati osjećaj nelagode i srama. Gledaj na to ovako: ako si to htjela u tom trenutku, nije tako strašno. Prijeđi preko toga i nemoj se previše kažnjavati. Događa se i najboljima.
 
Nemoj se izvlačiti
 
Najlakše je krenuti uvjeravati dečka da ti "inače nisi takva." Nije ni važno, sada si bila. Budi ponosna na sebe i nemoj se omalovažavati, čak ni ako misliš da si krivo postupila. Teže je biti hrabar i zauzeti se za sebe, a to je ono što sad moraš napraviti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budi spremna na loš ishod
 
Neki će dečki "otkantati" curu koju su osvojili bez puno truda. Neki neće. Važno je samo da se ne zanosiš idejama o dugoj vezi, jer se tako nećeš pripremiti na razočaranje. Pripremi se na loš ishod, a ako se javi i pokaže interes da se ponovno vidite, biti ćeš još sretnija.

Nauči nešto iz svoje priče
 
Kakav god ishod bio, važno je da iz njega nešto naučiš. Osjećaji koje si imala na početku i ono što si proživljavala kasnije mogu biti jasan vodiš kako se (ne) ponašati sljedeći put kada se nađeš u takvoj situaciji. Čak i ako iskustvo bude negativno, ako iz njega nešto naučiš, biti će pozitivno.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara