Prihvaćanjem ove tri stvari olakšat ćeš si život

Prihvaćanjem ove tri stvari olakšat ćeš si život

Foto: Vogue

VJERUJ nam, nisi jedina kojoj se čini da joj dan ponekad poprima karakteristike kaosa.

No, postoje tri činjenice koje ti mogu olakšati i uljepšati dan, a ključ je u tome da ih momentalno prihvatiš.
 
1. Ništa nije savršeno
 
Jedan od razloga zašto smo često pod stresom je i taj što mislimo kako sve mora biti savršeno, dok je istina da je takav koncept samo iluzija. Ne postoji savršen posao, odnos ili nešto treće, već su brze, komplicirane i nepredvidljive promjene sastavni dio života. Prihvaćanjem toga da ništa nije savršeno, počinješ prepoznavati kako "ludilo" nije ni tvoja ni krivica drugih, već sastavni dio života.
 
2. Kaos se ne može kontrolirati
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Jedino što možeš kontrolirati je samu sebe. Prihvaćajući činjenicu da su sve ostale stvari izvan područja tvoje kontrole, smanjuješ razinu svakodnevnog stresa. Zato je bolje preusmjeriti taj napor od kontroliranja drugih prema sebi i razmisliti kako najbolje možeš podnijeti neku situaciju.
 
3. Djelovanje potiče pozitivne emocije
 
U svijetu kakav nas okružuje, skloni smo analiziranju situacija u nadi da će nam što više informacija pomoći u donošenju odluka, prenosi Huffington Post. No, ono što je bitnije od informacija je djelovanje. Čak i male akcije, mogu ti pomoći da se osjećaš sjajno. Na taj način dobivaš osjećaj sigurnosti i kontrole, koji često gubiš tijekom napornog dana. Također, dobar rezultat potiče da ideš naprijed.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara