Prvi pravi posao: Izbjegni česte pogreške

Prvi pravi posao: Izbjegni česte pogreške

Foto: Screenshot Youtube

PRVI posao može biti itekako zastrašujuć.

Prijelaz s fakulteta u stvarni svijet nije nimalo lagan. Među ostalim, to znači i traženje prvog posla. Za tebe smo sastavili nekoliko temeljnih grešaka koje rade mladi u svojim poslovnim počecima, koje bi trebala pokušati izbjeći pod svaku cijenu.

1. Pravila
 
Bez obzira o kojoj se industriji radilo, vrlo je važno da pokušaš dati sve od sebe, kako bi najbolje shvatila kako ljudi u njoj komuniciraju te kako u njoj funkcioniraju stvari.  Obavezno se pridržavaj pravila!
 
2. Inicijativa
 
Reci na glas ideju, ako ju imaš. Nemoj se bojati, posebno ako jako vjeruješ u nju. Čak i ako nije velika ni inovativna, šefovi će cijeniti tvoju angažiranost. U suprotnom, bit ćeš dio uvriježenog mišljenja starijih generacija kako su danas mladi nesposobni i inferiorni. Također, ako imaš pitanja, pitaj. Što više inicijative pokažeš, stvorit ćeš bolji dojam.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
3. Mobitel
 
Svatko treba malo vremena u danu za dopisivanje, razgovor ili pregledavanje Facebooka. No, to ne znači da si takve stvari možeš priuštiti čitav radni dan, jer budi bez brige - netko to uvijek vidi. Zar doista želiš biti na takvom glasu?

4. Vrijednost
 
Kad tek započinješ svoju karijeru, mnogi će te uzeti zdravo za gotovo. Upravo zato, nipošto ne bi smjela jednako tako gledati na sebe i biti nečiji otirač. Naravno, jednostavnost i prilagodljivost, čine te radnikom s kojim je lako i ugodno raditi, no granica mora postojati. Zato se nemoj bojati zauzeti za sebe.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara