Što smo sve naučili o ljubavi ove godine

Što smo sve naučili o ljubavi ove godine

Foto: Burberry

NOVA godina je blizu, a u ovoj staroj smo naučili dosta toga o ljubavi. Vjerujemo kako će znanstvenici sljedeće godine doći do sasvim novih zaključaka, ali ovo su stvari koje trenutno vrijede:

1. Biti solo za Božić je super

Izgleda kako je biti solo za Božić jednako romantično kao i biti u vezi. Stranica Match.com ispitala je svoje članove o tome kako se osjećaju kada na Božićne zabave odlaze sami ili u paru, i ispada da se čak 80 posto ljudi zabavilo bolje kada nije bilo u vezi.

2. Muškarci vole Božićni shopping

Barem oni koji su solo. Osim što troše mnogo više na poklone za cure koje još nisu njihove službene djevojke, troše i puno više vremena nego što mislimo. Istraživanja pokazuju kako na odabir poklona troše dva do pet sati, a žene vjeruju kako troše manje od sat vremena.

3. Vole i javno iskazivanje ljubavi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svako malo vidimo par koji se strastveno ljubi u javnosti, i vrlo često za to "krivimo" ženu. Nova istraživanja pokazuju da je javno iskazivanje ljubavi vrlo često ideja muškarca - stranica Match.com provela je istraživanje, i ispada kako je 41 posto muškaraca naklonjeno javnom ljubakanju, a isto je spremno učiniti tek 31 posto žena.

4. Samoća nam teško pada


Neovisno o tome jeste li muškarac ili žena, samoća će vam teško pasti. Iako muškarci skrivaju da im je teško kada su solo, u najnovijem istraživanju njih je 27 posto priznalo kako im nije lako kada nemaju nikoga, a to je učinilo tek 22 posto žena.

5. Ljubav na prvi pogled postoji


I izglednije je da će se dogoditi muškarcu. Iako nas uvjeravaju da ljubav na prvi pogled nije nešto što se može dogoditi, ispitanici jednog istraživanja su potvrdili kako im se do tridesete godine dogodila. Muškarci su skloniji zaljubljivanju na prvi pogled - njih 58 posto, a ovakvu je ljubav doživjelo 51 posto žena.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara