Što u dvadesetima naučimo o poslu?

Foto: Etro

VJERUJ nam, može se naučiti jako puno toga.

1. Novac je bitan
 
I tko god kaže da nije, laže. Također,  postoji mnogo lijepih načina kako se izboriti za novac, koji zaslužuješ.
 
2. Važno je imati ideju
 
Možda misliš da si nova ili previše mlada, ali upravo je mladenačka perspektiva ono što se cijeni. Samo je bitno da ne pretpostavljaš da je tvoj način jedini način.
 
3. Ne postoji posao iz snova
 
Još bolje rečeno, ne postoji savršen posao. Čak i najbolji posao na svijetu ima neke neugodne aspekte.
 
4. Nitko drugi neće paziti na tebe
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Drugim riječima, to je isključivo tvoj posao. Pazi kako se ponašaš prema drugima i nipošto nemoj samo sjediti i čekati prilike. Također, nemoj se bojati pitati za ono što želiš.
 
5. Budi spremna na sve
 
Mislimo na to da se tvrtka u kojoj radiš može zatvoriti bilo kad, a imati rezervni plan nije pesimistično, nego pametno. Sprijatelji se sa svima koje upoznaješ, uvijek imaj nešto novaca u banci te imaj ideju o svojim sljedećim potezima.
 
6. Budi povezana
 
Nema bolje stvari za karijeru od kontakata s drugim ljudima. Danas su gotovo svi na nekoj društvenoj mreži pa se sprijatelji s njima i na taj način. Nikad ne znaš što iz toga može proizaći.
 
7. Bit će lakše nego što misliš
 
Strah s početka će nestati. Također, ako si prvih nekoliko  mjeseci potrošila na kuhanje kava, fotokopiranje dokumenata i slično, i to će proć. To nisu stvari koje će trajati zauvijek. Usredotoči se na to da daš sve od sebe i budi strpljiva.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara