Uništavaš li svoj seksualni život?

Foto: Freya

MNOGI za loš seksualni život krive svog partnera, ali ponekad smo i sami krivi za sve nedostatke. Stručnjaci stranice Yourtango.com upozoravaju kako nesvjesno činimo naš seksualni život lošim:

1. Negativno razmišljanje o seksu

Mnogi još uvijek seks gledaju kad grešno ponašanje kojeg se treba sramiti, a za to možemo kriviti brojne faktore: Od obrazovnog sustava, do uvjerenja naših roditelja, lista krivaca je jako dugačka. Iako sa partnerom želimo održavati normalan seksualni život, ovi nas faktori u tome mogu jako kočiti. Rješenje je jednostavno: Pomiriti se s činjenicom da je seks odličan način zbližavanja, jako zdrav za tijelo i duh, i zaboraviti sve što su nam konzervativni ljudi govorili u prošlosti.

2. Fokusiranje na izvedbu

Jasno je da ćemo se fokusirati na to kakvi smo u krevetu, ali previše razmišljanja može biti jako loše. Ako konstantno razmišljamo o tome koliko će seks trajati, je li ono što radimo dobro i kako će nas partner doživljavati ako napravimo nešto čudno, nikada nećemo uživati u seksu. Seks bi trebao biti instinktivan, a razmišljanje to sprječava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3. Ne znamo dovoljno o sebi

Ključ dobrog seksa je u poznavanju vlastitog tijela: Ako ne znamo što želimo, ne možemo očekivati od partnera da zna. Malo istraživanja vlastitog tijela nikada ne škodi - bez brige, neće vam otpasti ruke niti ćete oslijepiti.

4. Ne razgovaramo s partnerom

Nakon što smo naučili sve o tome što nam točno paše, moramo to i prenijeti partneru. Ako samo šutimo i očekujemo da će on znati što nam se sviđa, nećemo se baš najbolje provesti. Možeš čekati da sam pohvata stvari, ili mu možeš jednostavno objasniti što da radi, i kako.

5. Seks nije na listi prioriteta

Mnogim parovima nije ni u prvih pet, što s vremenom postaje veliki problem jer veza pati ako nema intimnosti. Znamo da imate puno posla, ali dovoljno je da odvojite 10 minuta dnevno - rezultati će biti iznenađujući.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara