Zašto prijateljevanje s bivšim nije dobra ideja

Zašto prijateljevanje s bivšim nije dobra ideja

Foto: Burberry

BIVŠI je dečko za mnoge upravo to: Bivša ljubav koje se ne želiš sjećati, a druženje ne dolazi u obzir. Neki se ponose činjenicom da ostaju u odličnim odnosima s bivšim i nakon prekida, a iako je ponekad dobro pretvoriti svog bivšeg u novog najboljeg frenda, ova situacija ima i negativne strane:

1. Bit ćeš solo zauvijek

Pretjerujemo, ali ako se družiš sa bivšim, smanjuješ si šanse da pronađeš nekog novog. Vrijeme koje bi mogla provoditi upoznajući nove ljude provodiš sa nekim s kim si prekinula, a ovo je odlična taktika za odgađanje neizbježnog: Nova veza. Tvoj bivši je poznati teritorij, a nova veza zastrašujuće nepoznata, pa je sasvim razumljivo da se želiš sakriti od svega.

2. Nova veza će biti komplicirana


Početak je uvijek malo zeznut, ali ako je tvoj bivši još uvijek u igri, imaš recept za pravu katastrofu. Tvoj novi dečko biti će nesiguran i zbunjen, ti ćeš mu morati objašnjavati da ste ti i tvoj bivši samo prijatelji... Previše komplikacija za nešto što bi trebalo biti prilično jednostavno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3. Imat ćeš ljubomornog dečka

Budimo realni, čak i najsigurniji tip na svijetu osjećati će se pomalo nesigurno ako zna da svoje slobodno vrijeme provodiš s bivšim dečkom. Vaša interna spika, činjenica da se dobro poznajete i da ste nekad bili strastveno zaljubljeni sigurno ga neće smiriti kada mu se ne javiš na mobitel, pa će s vremenom postati ljubomoran. Čak i ako ga uvjeriš da nemaš osjećaje prema bivšem, postoji mogućnost da bivši ima osjećaje prema tebi. Samo razmisli: Bi li tebi bilo svejedno da je on vani sa svojom bivšom?

4. Zavlačiš bivšeg

Postoji mogućnost da tvoj bivši želi da opet budete zajedno, a iako ti to možda neće reći, malo pomalo će ti se pokušati približiti. Ako i ti želiš istu stvar, onda nemate problem, ali u većini je situacija priča drugačija: Ti misliš da ste samo prijatelji, a on čeka idealnu priliku da ponovno uleti. Ako sumnjaš da bi on mogao imati takve primisli, bolje je napraviti čisti rez i dati mu priliku da ponovno bude sretan, s nekim drugim.

5. Postoji šansa da prevariš novog dečka

Iako ste frendovi i tvoj novi dečko je netko koga nikad ne bi prevarila, vaša prva svađa mogla bi te otjerati ravno u naručje bivšeg: Tvoj novi tip te ne razumije, a bivši zna točno što ti treba. Ovdje se samo radi o tome da te bivši poznaje dulje, a ako ti je pristupačan, radije ćeš otrčati njemu nego se potruditi i riješiti problem s novim dečkom. Prekinuli ste s razlogom, sjećaš se?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara