Dosta vam je kave? Isprobajte ove alternativne načine za brže razbuđivanje

Dosta vam je kave? Isprobajte ove alternativne načine za brže razbuđivanje
Foto: Instagram

KAVA je definitivno jedna od onih stvari oko koje se stručnjaci stalno predomišljaju.

Čas je zdrava, pa onda odjednom više nikako nije, zatim opet jest i tako stalno u krug. No, svakako je dobro ponekad smanjiti unos kofeina, pogotovo ako pijete pet kava dnevno. A tu su i oni koji ne vole kavu i tragaju za nečim što će ih ujutro jednako dobro razbuditi. Baš zbog vas pronašli smo nekoliko odličnih alternativa kavi koje su ujedno i puno zdravije, a ujutro vam pružaju svu potrebnu energiju za preživljavanje ostatka dana: 

Jabuka

Umjesto da popijete kavu, ujutro čim se probudite pojedite jednu sočnu jabuku. Znanstvenici su već odavno potvrdili kako ćete od ovog voća izgledati svježe, a prirodni šećeri držat će vas budnima puno duže od kave. 

Napijete se čim otvorite oči

Umjesto da čekate do doručka, odmah čim se probudite popijte čašu tople limunade. Mlaka voda pomoći će u čišćenju organizma, a limun će vas razbuditi i pomoći u topljenju kalorija tijekom cijeloga dana.

Razbudite se eteričnim uljima

Svi znamo da lavanda pomaže u lakšem tonjenju u san, no postoje i eterična ulja od kojih ćete se brže razbuditi. Neka od njih su bosiljak, ružmarin, limun i menta.

Pokrenite se

Koliko vam puta treba ponoviti da nema boljeg načina za buđenje od tjelovježbe? Znamo da se ta ideja ne sviđa baš svima, ali svatko bi joj bar jednom trebao pružiti priliku, jer osjećaj koji pruža ranojutarnja tjelovježba je zaista dobar. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara