Istraživanje otkrilo negativne posljedice koje donosi rad vikendom

Istraživanje otkrilo negativne posljedice koje donosi rad vikendom
Foto: Instagram

NADAMO se da, dok ovo čitate, niste u uredu.

Odlazak na posao vikendom ni za koga nije sretan potez. Dok vaš dečko ili muž odmaraju doma, vi morate juriti po trgovini, buljiti u računalo ili nešto drugo što posao od vas zahtijeva. Ne zvuči ni najmanje poželjno, zar ne? 

Kada bi vaše zdravlje imalo vlastiti glas ni ono se ne bi složilo da je rad vikendom dobra ideja. Naime, istraživači na UCL i Queen Mary sveučilištima u Londonu došli su do zaključka da rad vikendom često uzrokuje depresiju i to posebice kod žena. 

Studija provedena na 20 tisuća radnika dokazala je da su oni koji su radili više od 55 sati tjedno pokazivali gotovo deset posto izraženije simptome depresije. 

Voditeljica studije, Gill Weston izjavila je: "Ovo je opservacijsko istraživanje i stoga nismo mogli precizno utvrditi simptome depresije, ali smo saznali da veći broj žena nego muškaraca odrađuje posao i vikendom, što im stvara veliki pritisak i preplavljuje ih obavezama".

Studija je također pokazala da su depresivnije starije osobe koje su pušači te koje smatraju da su potplaćene, što je zapravo i očekivano. 

Cilj ove studije bio je osvijestiti poslodavce o posljedicama koje mogu pretrpjeti njihovi zaposlenici zbog prevelike količine posla kako bi povećali broj zaposlenika, a smanjili broj radnih sati po pojedincu. 
 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara