Ova jednostavna jutarnja rutina popravit će vam čitav dan

Ova jednostavna jutarnja rutina popravit će vam čitav dan
Foto: Instagram

POZNATA stara izreka koja kaže da se po jutru dan poznaje zbilja je istinita. 

Vrijeme nakon ustajanja iz kreveta treba biti opušteno i sretno doba u kojem se pripremate za izazove dana pred vama. Stres, živciranje i žurba izostat će iz vaše jutarnje rutine onog trenutka kada odlučite probuditi se ranije kako biste sve stigle napraviti i iskoristiti jutro za najbolje moguće stvari. 

Sljedeće tri stvari trebale biste usvojiti i ponavljati baš svaki dan. 

Osmislite jelovnik

Kako ne biste posezale za nezdravim čokoladicama i lošom hranom, osmislite sve što ćete taj dan jesti, a pripremite i zdrave grickalice poput orašastih plodova koje ćete imati pri ruci u razdobljima između većih obroka.

Radite nešto što volite

Svako jutro odvojite 20 do 30 minuta za neki hobi koji vam predstavlja zadovoljstvo. Što god to bilo, učenje stranog jezika, tjelovježba ili pjevanje - važno je dan započeti nečim što vas puni pozitivnom energijom. 

Napravite raspored za taj dan 

Uz doručak ili kavu prođite kroz sve obaveze koje trebate taj dan obaviti te upišite u planer dogovore na koje biste možda mogli zaboraviti. Okvirno isplanirajte i ostatak tjedna što ćete iz dana u dan polako nadopunjavati i rješavati. Ovim postupkom bit ćete opuštene jer imate sve obaveze pred sobom bez mozganja što trebate sljedeće napraviti, a navečer ćete biti zadovoljne i ispunjene nakon što vidite koliko vam je dan bio produktivan. 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara